Kuvatov cinayetinde gizli servis parmağı!

Tacik muhalif lider Kuvatov cinayetinde sır perdesi aralandı. Gözaltındaki 3 kişinin Tacikistan gizli servisi MoS'la bağlantısı ortaya çıktı

Kuvatov cinayetinde gizli servis  parmağı!
Kuvatov cinayetinde gizli servis parmağı!
GİRİŞ 09.03.2015 09:55 GÜNCELLEME 09.03.2015 10:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Fatih'te Tacikistan muhalif lider Umarli Kuvatov 4 gün önce akşam yemeğine gelen misafirinin getirdiği zehirli pilavdan yedi. Yemek sonrasında fenalaştı. Kuvatov, çocuklarını ve eşini hastaneye yetiştirmeye çalışırken sokak ortasında başından tek kurşunla vurularak öldürüldü.

Cinayetiyle ilgili Esenyurt'ta gözaltına alınan 3 kişi, Tacikistan gizli istihbarat teşkilatı MoS'la bağlantılı çıktı.

3 AYDIR İSTİHBARAT GÖZETİMİNDEYDİ

Ölüm tehlikesi nedeniyle koruma istediği ve 3 aydır istihbarat gözetiminde tutulduğu öğrenilen Kuvatov'un katil zanlılarından birinin pilavı getiren "Süleyman" adlı kişi olduğu saptandı.

Diğer iki zanlıdan birinin tetikçi, diğerinin gözcü olduğu belirlendi. Cinayetin planlayıcısı olarak bilinen, Tacikistan vatandaşı Süleyman'ın ülkenin lideri İmam Ali Rahman'ın damadı Soyibov Şemsullah'la irtibatlı olduğu öğrenildi. 

KİRLİ İŞLERİ BİLİYORDU 

Süleyman'ın aynı zamanda başında yine Şemsullah'ın bulunduğu Tacikistan gizli istihbarat teşkilatı MoS' la bağlantılı olduğu belirlendi. Önce zehirlenmek istenen fakat ölmeyince kapısının önünde bekleyen tetikçi tarafından kafasına sıkılan kurşunla öldürülen Umarali Kuvatov'un Soyibov Şemsullah'la geçmişte ticari ilişkilerinin bulunduğu, bu bağlantıyla Tacikistan lideri İmam Ali Rahman'ın bazı gizli ve kirli girişimlerine şahit olduğu sonrasında muhalif Grup 24 hareketini kurunca hedef haline geldiği kaydedilmişti.

Öte yandan 3 zanlının suikastı para karşılığında işledikleri öğrenildi.

Hakkında çeşitli davalar açılan ve sınır dışı edilen Kuvatov, 2012'de Türkiye'ye yerleşmişti. 19 Aralık 2014'de ise geçersiz vize kullandığı için İstanbul'da gözaltına alınmıştı. 16 Ocak 2015'te Tacikistan, Türk makamlarına Kuvatov'un iadesi için başvurmuştu. Kuvatov, BM'de mülteci statüsünde olduğu için 3 Şubat günü tahliye edilmişti

MÜEZZİN: BENİM DE CAN GÜVENLİĞİM YOK

Muhalif kimliği nedeniyle 1 yıl önce Türkiye'ye yerleşen müezzin A., evi, işi ve oturma izni olmayan Süleyman Qayumov'a temizlik yapması karşılığında camide yaşaması için izin vermiş. Müezzin A., "Benim de can güvenliğim yok, öldürülmekten korkuyorum" diye konuştu.

 

Takvim

YORUMLAR 9
  • Yazik 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazik olmus, dini butun ve gercekten muslumabligi yasamak isteyen gariplerimin sonu hep boyle mi olacak? Yokmu hic bir ulke bu sekilde yasamak isteyen insanlara kucak acip guclu ve iradeli bir sekilde dimdik ayakta duracak?
    Cevapla
  • Fahreddin 9 yıl önce Şikayet Et
    Tacikistanın başında da şia var her yeri karıştırıyorlar. Adam muhalifti öldürdüler. Bizim istihbaratta armut topluyor herhalde. Yedirmeyin müslümanları biraz uyanık olun. Sayın Davutoğlu size diyorum.
    Cevapla
  • Tacik 9 yıl önce Şikayet Et
    Emomali Rahmon şia değildir. O sunni Hanafi dir.
    Cevapla
  • halim demircioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    güya bizim istihbaratın koruması altındaymış. ne oldu daha alınacak çok yol var. israil rusya atı alan uskudarı geçti. uyumayın alooo....
    Cevapla
  • eyİsminiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Osman beye katılıyorum gucsuz turkıye cecen komutanlar kactane bu sekılde kırgız muhalıfler kım turkıyeye sıgınıyorsa oluyor avrupaya gıdın avrupa avrupa
    Cevapla
  • sır 9 yıl önce Şikayet Et
    mos,mossad a özenmiş anlaşılan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!