'Hocaefendi'yi yakmayacağız'

2010 KPSS'de kopya çektikleri iddiasıyla tutuklananların "Kendimizi yakacağız, Hocaefendi'yi yakmayacağız" dedikleri ortaya çıktı.

'Hocaefendi'yi yakmayacağız'
'Hocaefendi'yi yakmayacağız'
GİRİŞ 28.03.2015 04:25 GÜNCELLEME 28.03.2015 11:39
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında, delil olarak el konulan bilgisayardaki sınav sorularını silmek ve izleri yok etmekle suçlanan ve o dönemde Bilişim Suçları Büro Amirliğinde başkomiser olan Öner Güven de yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği 62 kişinin ifadesi, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu tarafından alındı.

Zanlılardan 30'unu adli kontrol kararıyla serbest bırakan Çorumlu'nun tutuklanmalarına karar verdiği 32 kişi şöyle:

"Öner Güven, Zeynel Abidin Demir, Yunus Bingöl, Yavuz Erdişli, Yahya Koç, Sinan Metin, Serkan Coştur, Refik Gülak, Mustafa Bayram Coşkun, Mustafa Canseven, Mehmet Şirin Çoban, Mehmet Cemil Üren, Mehmet Baytok, İlhami Gültekin, İbrahim Canseven, İbrahim Bilici, Hüseyin Yılmaz, Hüseyin Gürsoy, Hüseyin Alpay, Hasan Çalışkan, Fikret Aysel, Ersan Yalçınkaya, Doğan Atik, Cumali Demirci, Cihan Torkay, Celil Keskin, Celal Uslu, Ayşen Albayrak, Asım Kartal, Ali Konya, Ahmet Demirci ve Abdulkadir Demir."

"Hocaefendi'yi yakmayacağız"

Emniyet kaynaklarından, usulsüzlüğün yapıldığı 2010'daki KPSS'ye ait sınav evraklarının "yer olmadığı" gerekçesiyle imha edildiği, bundan önceki yıllara ait sınav evraklarının ise saklandığı öğrenildi.

Ayrıca operasyonun ilk etabının, soruları çaldığı ve dağıttığı ileri sürülenlere yönelik olduğu, soruşturmanın bundan sonra sorulardan menfaat elde etmek ve soruları dağıtmaya devam etmekle suçlananlara yönelik süreceği belirtildi.

Emniyette gözaltına alınan zanlıların, nezarete konulduktan sonra "Kendimizi yakacağız, Hocaefendi'yi yakmayacağız" şeklinde sözler sarf ettikleri öne sürüldü.

YORUMLAR 176
  • ali haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    hala ona hoca diyenler çıkıyor islamın önünde tek engel odur ne zaman uyanacaksınız
    Cevapla
  • HACI 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu laf dogruysa,zaten bu lafi soylemekle hocanizi yakmissiniz....
    Cevapla
  • Hakperest 8 yıl önce Şikayet Et
    Yani kumpasa gelip hoca efendiye iftira at isteğini geri çevirdiler. Bu suç itirafı değil kumpasa alet olmama isteğidir. Bunu kendileri de dahil hemem hemen bütün millet biliyor ve görüyor. Ve algı operasyonlarına itibar etmiyor.
    Cevapla
  • yasar 8 yıl önce Şikayet Et
    hocaefendinizi nasılsa ahirette cehennemde yakacaklar merak etmeyin, hatta yandaşları olan sizleri de..
    Cevapla
  • tamirciye 8 yıl önce Şikayet Et
    arkdeş tamireciye git 2010 de çalınan KPSS ile ygs yi cevaplıyorsun ortalama suçtan bahsediliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...