Aşçılık Akademisi ilk mezunlarını verdi

Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAFED), aşçı olmak isteyen ya da mutfağa ilgi duyanları yetiştirmek için açtığı Aşçılık Akademisi ilk mezunlarını verdi.

Aşçılık Akademisi ilk mezunlarını verdi
Aşçılık Akademisi ilk mezunlarını verdi
GİRİŞ 01.04.2015 10:54 GÜNCELLEME 01.04.2015 10:54

İlk 4 ayı teorik ve pratik, kalan 4 ayı ise staj olmak üzere toplam 8 aylık eğitimin ardından eğitimlerde başarı gösteren 8 kursiyer sertifikalarını Aşçılık Akademisi'nde düzenlenen törenle aldı.

Mezun olan kursiyerlerin özenle hazırladıkları birbirinden lezzetli yemeklerin ikram edildiği mezuniyet törenine, TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Ankara'daki tanınmış mekanların şef açıları ve davetliler katıldı.

Törenin başında bir konuşma yapan TAFED Başkanı Açıköz, aşçılığın dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Gençler arasında aşçılığa ilginin her geçen gün arttığını, bunun da kendilerini oldukça memnun ettiğini belirten Açıköz, mezun olarak "aşçı" unvanını alan kursiyerlere mesleki hayatlarında başarılar diledi.

Aşçılık Akademisi Müdürü Ercan Kaman da Akademi olarak ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ankara'daki lüks otellerin şef aşçılarının eğitmenliğinde yeni gruplara iş garantili eğitimler verilmeye devam edeceklerini belirten Kaman, TAFED ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip aşçıların hem çalıştıkları işletmelere hem de Türk turizmine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Aşçılık Akademisi'nde 8 aylık eğitimi tamamlayan kursiyerlere eğitmenleri tarafından sertifikaları verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor