700 İmam Hatibe nefes eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Antalya'da organize edilen 46.Dönem Hizmet içi Eğitim Semineri “Yüz yüze Eğitim Programı" yapıldı.

700 İmam Hatibe nefes eğitimi
700 İmam Hatibe nefes eğitimi
GİRİŞ 06.04.2015 13:12 GÜNCELLEME 06.04.2015 14:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin 81 ilinden gelen 700’den fazla İmam-Hatibin katıldığı programa alanında uzman birçok konuşmacı ve akademisyen katılarak “Din görevlilerinin vaaz becerilerini “ geliştirmesi hakkında sunumlar yaptılar. Seminerin ilk gününde  Abdurrahman Akkuş tarafından Vaaz ve İrşatlarda Hadislerden yararlanma hakkında bilgi verilirken , Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fahri Sarrafoğlu’da Mesleki ve Aile içi İletişim hakkında sunum yaptı. Yine aynı gün Muhammed Çoşkun tarafından da Vaaz ve İrşatlarda Ayetlerden Yararlanma hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Programın diğer günlerinde ise Dr.M.Bülend Dadaş tarafından Fikhi Mezheplerin Birikiminden Yararlanma Esasları, Fatih Karazeybek,  Kur’an Kıraatinde Yaygın Hatalar ve Bu Hataların Düzeltme Yöntemleri , İbrahim Ataman Vaaz Hazırlamada Yöntem Cemal Karaca’da Din Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri konusunda bilgi verecekler.

İMAMLAR DOĞRU NEFES ALMA EĞİTİMİ ALDILAR

Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Fahri Sarrafoğlu, sunumda yaptığı konuşmada doğru nefes almanın önemine dikkat çekerek, özellikle vaaz ve hutbe sırasında sık sık asalak kelime olarak bilinen eee-şey, hımm, yani, vb gibi konuşmayı olumsuz etkileyen kelimelerden nasıl kurtulunması gerektiğine dikkat çekti . Sarrafoğlu, aslında bir kişinin doğuşta doğru nefes aldığını, ancak yaşın ilerlemesi ile birlikte  yanlış alışkanlıklar, beslenme bozuklukları ve sağlık sorunlarının da  etkisiyle adeta doğru nefes almanın unutulduğunu söyledi. Sarrafoğlu, sunumda yaptığı konuşmada, çocukluktan sonra gün içinde alınan nefes sayısının da giderek azaldığına dikkat çekerek,  nefes miktarının azalmasıyla birlikte kişide hem bedensel hem de ruhsal sorunlar meydana geldiğini vurguladı. Sarrafoğlu, ayrıca doğru nefes uygulaması ile birlikte "uykunun düzene girdiğini, uyku kalitesinin artırarak kişinin daha rahat uyuduğunu, kandaki oksijen miktarının artmasına bağlı olarak bağışıklık sisteminin arttığını, panik atak gibi ruhsal sorunlara karşı mücadele  etme gücünün yükseldiğini , stresin önemli ölçüde azaldığına “ dikkat çekti .

KENDİNİZE GÜNDE 30 SANİYE AYIRIN

Doğru nefes tekniği ile vücuda giren oksijen miktarının hızla arttığını böylece, kandaki oksijen miktarının da giderek  yükseldiğini belirten Sarrafoğlu,  “Doğru nefes alma ile vücuda daha fazla oksijen girecektir. Fazla oksijen, vücut enerjisinin harekete geçmesi, kişide ruhsal değişim ve dönüşüm sağlar. Doğru nefes alan kişinin hayata bakış açısı değişir, hayata daha p pozitif bakmaya başlar. En önemlisi de düşünme hızı ve yeteneği de artar,” dedi. Seminere katılan İmam-Hatiplerle birlikte toplu nefes alma tekniklerini gösteren Sarrafoğlu, şu bilgileri verdi : “Her kişinin günde kendisine 30 saniye zaman ayırması ile doğru nefes almayı öğrenebileceğine de dikkat çekti. Sarrafoğlu, doğru nefes alma konusunda bir kişi sabah kalktığında nefes almayı 10 saniyede yapmalı, 10 saniye içinde tutmalı verirken de birden değil 10 saniye içerisinde dudaklarını mümkün olduğunca sıkı kapatarak yavaş yavaş  vermeli..Böylece aldığı nefes hem akciğerin alt keseciklerine inecek, verirken de karbondioksit akciğerin alt keseciklerinden rahat bir şekilde çıkabilecektir, “dedi.

Seminere katılanlar böyle bir seminerin düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini belirtirken, nefes almanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha iyi anladıklarını söylediler.

YORUMLAR 1
  • Yyyyyý 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı