Vakfıkebir'de "Kariyer Günleri" başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesinin katkılarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen "3. Kariyer Günleri" başladı.

Vakfıkebir'de "Kariyer Günleri" başladı
Vakfıkebir'de "Kariyer Günleri" başladı
GİRİŞ 08.04.2015 15:27 GÜNCELLEME 08.04.2015 15:27

Vakfıkebir Gençlik Merkezi'ndeki etkinlikte, 12. sınıf öğrencilerine yönelik kişisel gelişim, sınav kaygısı, motivasyona yönelik konuşmalar yapılarak meslekler tanıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, yaptığı konuşmada, kariyerin sonu olmayan bir gelişme yolu olduğunu belirterek, "Ayrıca kariyer, insanın yaptığı işi sevmesi, kendilerini geliştirebileceğini düşündüğü alanları tespit edip yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak mesleki, ekonomik, sosyal ve duygusal açıdan tatmin edebilmesidir. Bunun için meslek seçimi en önemli memleket meselelerinden biridir" dedi.

Eğitim danışmanı Ayşe Acun Erkuloğlu ise insanların kariyer yapma amaçlarının kendi yeteneklerine has meslekler seçmek, seçtikleri mesleklere uygun işler yapmak, bu işlerde çalışırken yükselmeyi hedeflemek olduğunu ifade ederek, kariyer yaparken insanların kendilerini mutlu ve güvende hissettiklerini söyledi.

Kariyer Günlerine, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Kariyer Günleri" yarın yapılacak sabah ve öğle oturumuyla sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!