İşte PKK'nın Ağrı'daki tuzağın perde arkası

HDP’nin provokasyon diyerek PKK ve kendini aklamaya çalıştığı Ağrı saldırıyı 30 kişilik Çaldıran grubunun planladığı ortaya çıktı.

İşte PKK'nın Ağrı'daki tuzağın perde arkası
İşte PKK'nın Ağrı'daki tuzağın perde arkası
GİRİŞ 15.04.2015 09:05 GÜNCELLEME 15.04.2015 09:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akşam'ın ulaştığı bilgilerde olayda HDP’lilerin de vurulması planlandı ve bazı yöneticilerin saldırı yapılacağını bilmesine rağmen masum halkı göz göre göre şenliğe götürdü.  Terör örgütünün, “Biz çatışmaya gelmedik” algısı için cesetleri alıp dağa kaçtığı tespit edildi. HDP’nin kendisini ve PKK’yı “mazlum” göstermeye çalıştığı saldırının arkasından seçim öncesi  terör örgütünün katliam planı çıktı. İşte o detaylar: 

AĞIR SİLAHLARLA ALANA GELDİLER 

PKK ve HDP saldırının her aşamasını önceden organize etmiş. Ağrı kırsalında bulunan PKK’nın 30 kişilik Çaldıran grubu çözüm sürecinde gelinen noktaya rağmen ağır silahlarla şenlik alanının etrafını kuşattı. Hakim noktalara bir gün önceden Kanas ve Doçka ağır silahları yerleştirildi. Çatışmada ölen HDP’nin eski Diyadin İlçe Başkanı Cezmi Budak, saldırıdan önce PKK’lılarla buluştu. Kanlı saldırıyı bilen HDP’li bazı kişiler engel olmak yerine halkı şenlik alanına sürüklediler. 

Barış onları rahatsız etti 

Çözüm süreciyle birlikte barışın gelmesinden rahatsız olan PKK ve HDP içindeki bir grubun gerçekleştirdiği bu saldırıyla katliam yapılarak seçim öncesi kaos oluşturulmak istendi. Süreçle birlikte oy kaygısı güden HDP'nin bu saldırıyla bölge halkı üzerinde oyların kendilerine verilmesi için baskı oluşturmaya çalıştığı öne sürüldü.

YORUMLAR 4
  • yerse 9 yıl önce Şikayet Et
    yemiyolar artık yemiyolar
    Cevapla
  • algı 9 yıl önce Şikayet Et
    yav hehe
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    biz kuran ehliyiiz kürt halki karar verecek ya savasa devam ya bbarisa kardeslige refaha huzura devam karar onlarin umut ediyorum ki kurt halki barisi secer eger kurt halki kardesligi secerse pkk hdp yi o zaman cok zor günler bekler
    Cevapla
  • VATAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ordaki halk askerlere yardım ederken birisi şöyle diyor.biz size insanlık dersini öğretecez,insanlığı öğretecez. kendini ezilmiş filistin halkı gibi,askerlerimizide israil askeri gibi görüyor heralde. türk m,lleti hep alttan alıyo ama hainliğin bile bi sınırı var o sınırı yüzyıllardır aşıyolar sabrımız taşıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar