Sason'daki Ermeni kilisesi turizme kazandırılacak

Sason, Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültürel Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman’ın Sason ilçesi Meşeli Turnalı Mezrası’nda bulunan Komk Kilisesi'nin restorasyon çalışmaları için gerekli adımları attıklarını söyledi

Sason'daki Ermeni kilisesi turizme kazandırılacak
Sason'daki Ermeni kilisesi turizme kazandırılacak
GİRİŞ 04.05.2015 12:31 GÜNCELLEME 04.05.2015 12:31

Sason, Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültürel Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman’ın Sason ilçesi Meşeli Turnalı Mezrası’nda bulunan Komk Kilisesi'nin restorasyonu için gerekli adımları attıklarını söyledi.

1915’te yaşanan Ermeni olaylarına ilişkin Papa Francesco tarafından yapılan açıklamalar ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan Dağcı, “Bu konuda bir yorum yapmam doğru olmaz görevim değildir” dedi.

"Müslüman kardeşlerimizle barış içinde yaşadık"

“Bu işin muhatabı büyüklerimizdir” diyen Dağcı, “Sason’da 100’e yakın Ermeni hane bulunmaktadır. Bütün insanların barış içerisinde yaşamasını istiyorum. Çünkü ben ABD’ye gittim, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi hepsi bir arada yaşıyor. Ben bu barışı istiyorum. Bugüne kadar çok sıkıntı çektik, fakat biz o zamanlarda da bütün Müslüman kardeşlerimizle kardeş gibi yaşadık” dedi.

Sason'un kendileri için önemli bir yer olduğunu anlatan Dağcı, şunları söyledi: "Burada çok iyi insanlar var. Bunlarla bizim dinimiz ayrı olabilir ama hep kardeşçe yaşadık. Şimdi de Komk Kilisesi’nin restorasyonu için çalışmalar yapıyoruz. Kilisenin restorasyonu yapılırsa Amerika’dan, Avrupa’dan binlerce insan gelecektir. Böyle olması durumunda bana göre burası Paris’i geçecektir. Kazanan da Sasonlular olacaktır. Batmanlı otelciler kazanacak, şoförler kazanacak. Biz de buraya gelip eski Müslüman dostlarımızı görmüş olacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...