Malazgirt HEM'de yıl sonu sergisi

Malazgirt Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserler, sergiyle halkın beğenisine sunuldu.

Malazgirt HEM'de yıl sonu sergisi
Malazgirt HEM'de yıl sonu sergisi
GİRİŞ 28.05.2015 10:06 GÜNCELLEME 28.05.2015 10:06

Malazgirt Şehit Yusuf Ulaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen serginin açılışı kurdelesini Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, kursiyerlerle kesti.

Kursiyerlerin birbirinden güzel el emeği göz nuru eserleri, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Kurslar hakkında bilgi veren İlçe HEM Müdürü Fehmi İbek, HEM'lerin, gönüllülüğe bağlı olarak her yaştaki insanların ilgi, yetenek ve beklentileri doğrultusunda mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar düzenlediğini söyledi.

Hayat boyu öğrenme de eğitim merkezi olan bu merkezlerin, "beşikten mezara kadar eğitim" ilkesiyle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm insanlara hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş eğitim kurumları olduğunu anlatan İbek, şöyle konuştu:

"Malazgirt HEM Müdürlüğü olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında 24 meslek, 18 okuma, 68 genel kurs olmak üzere 110 kurs açtık. Mesleki, açık öğretim ve açık ilköğretim okullarına 666 kayıt yapılmış olup, yıl içinde 137 öğrencimize okuma yazma belgesi verilmiştir. Öte yandan farklı branşlarda 239 kurs açtık. Bu kurslara 2 bin 506'sı kadın, bin 454'ü erkek 3 bin 960 kursiyerimiz katılmıştır. Yıl içindeki çalışmalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve bizleri cesaretlendiren Kaymakamımız Atasoy başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Halk oyunları ekibinin gösterisi, müzik dinletisi ve başarılı kursiyerlere ödüllerinin verilmesinin ardından, kursa katılan kadınların yıl boyunca yaptığı el işi biçki, dikiş, nakış gibi ürünlerin yer aldığı sergiyi gezen davetliler, kadınları çalışmalarından dolayı kutladı.

Sergiye Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, kurum müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi