Iğdır'daki terör operasyonu

Iğdır'daki terör operasyonunda Halkların Demokratik Partisi (HDP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileriyle eski Iğdır Belediye Başkanının da olduğu belirtildi.

Iğdır'daki terör operasyonu
Iğdır'daki terör operasyonu
GİRİŞ 24.07.2015 12:39 GÜNCELLEME 24.07.2015 12:39

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, eski Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, eski BDP Belediye Meclis Üyesi Oğuz Ok'un da aralarında bulunduğu 9 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman partililerle geldiği İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, "Hem partimizin il eş başkanı hem bileşenimiz olan DBP il eş başkanı, parti üyelerimiz ve önceki dönem belediye başkanımız sudan gerekçelerle gözaltına alınmış bulunmaktadır. Anlaşılan o ki AKP, 7 Haziran seçimlerinin yenilgisini bir şekilde partimize yönelik bu tür uygulamalarla iktidar olmanın vermiş olduğu avantajlarla baskı ve şiddet yöntemine yönelmiş bulunmaktadır. Görünen o ki koalisyon görüşmeleri formaliteden ibarettir. Bu operasyonlar erken seçime yönelik bir ön hazırlık çalışmasıdır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı