Bartholomeos'tan teröre karşı dua

Ortodoks Kilisesi’nin ruhani önderi Bartholomeos, Sümela Manastırı’nda gerçekleşen ayinde son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi.

Bartholomeos'tan teröre karşı dua
Bartholomeos'tan teröre karşı dua
GİRİŞ 16.08.2015 14:27 GÜNCELLEME 16.08.2015 19:58

Bartholomeos, "Kan dökülmemesi, genç insanların hayatlarını kaybetmemesi, anaların, babaların, eşlerin ve çocukların perişan olmaması en büyük ve en öncelikli dileğimizdir" dedi.

Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı'nda Hıristiyan Ortodokslarca yapılan Meryem Ana ayini düzenlendi. ‘Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü’ olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos'ta gerçekleşen ayini, Bartholomeos yönetti.

Bartholomeos, Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'ndan 88 yıl aradan sonra 6. kez düzenlenen ayinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinerek, şunları söyledi: "Son günlerde, memleketimizde vuku bulan müessif olayların bir an önce sona ermesi, vatandaşlarımızın huzur ve refah içinde yaşaması için Allah'a yakardık. Kan dökülmemesi, genç insanların hayatlarını kaybetmemesi, anaların, babaların, eşlerin ve çocukların perişan olmaması en büyük ve en öncelikli dileğimizdir. Eminim ki bu dileklerimize ve dualarımıza hepiniz katılıyorsunuzdur. Karşılıklı sevgi ve saygı, barışın ve huzurun temelidir. Bu düşüncelerle burada hazır bulunan Müslüman kardeşlerimizi ve Rum misafirlerimizi, hayır dualarımızla yad ediyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!