Doktordan not: Şehit annesidir "Öf" bile demeyin!

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan Dr Ayşenur Hoş'un paylaştığı fotoğraf görenleri duygulandırdı.

Doktordan not: Şehit annesidir "Öf" bile demeyin!
Doktordan not: Şehit annesidir "Öf" bile demeyin!
GİRİŞ 09.09.2015 17:58 GÜNCELLEME 09.09.2015 18:02
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

 Hasta dosyasına bir not yazan Ayşenur Hoş, hastane çalışanlarından şehidin annesine karşı dikkatli olmalarını isteyerek, dosyanın üstüne şunları yazdı: "Şehit annesidir bir "Öf" bile demeyiniz. Dr Ayşenur"

Kendi hastası olmadığı halde genel vizit esnasında bir hastanın moral bozukluğunu fark eden Dr Ayşenur Hoş, hastayı psikiyatri konsultasyonuna yönlendirmek istemiş ve şu cevapla karşılaşmış; “Ben şehit annesiyim."

Yetim şehidin acılı annesi
Doktorlar Sitesi'nin internet sayfasında yer alan bilgiye göre Ayşenur Hoş yaşananları şöyle anlatıyor: "Şehit annesi olduğunu öğrendikten sonra onu primer takibime aldım. Sandalyeyi yanına çekip gözlerindeki yaşlar ile onu dinlemeye başladım. 2008 yılında Hakkari Çukurca'da operasyon sırasında mayın ile paramparça olmuş bir bedenin annesi o. Başlarında erkek yok. Şehidimiz yetimmiş bir de! Güzel teyzemin maalesef ki son şehit haberleri ile kan şeker regulasyonu bozulmuş. Allah bizi böyle nasip etmiş birbirimize."

"ŞEHİT CENAZELERİ İLE BÜYÜDÜK"
Şehidin annesinden adres ve telefon bilgilerini alan doktor hanım, şehidin mezar yerini de öğrenmiş ve acılı anneyi, "Oğluna da geleceğim sana da geleceğim" diyerek kucaklamış.

Trabzonlu olduğunu belirten Dr Ayşenur Hoş, bu notu yazmasına neden olan duygularını ise şöyle anlatıyor: "Çocukluk çağlarımdan 28 yaşıma kadar şehit cenazeleriyle büyüdük biz… Bir şekilde okuduk elhamdülillah da insanlara çare olmaya çalışıyoruz… Lakin gideremediğimiz acılar olunca orada iş devreden çıkıyor ve insan olduğunu hatırlıyorsun. Bir söz vardır “Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiç bir şey kalpleri birbirine bu kadar iyi bağlayamaz." diye. Ailemde şehit olan yok ama bu onlarla birlikte ağlamayacağım ya da onları anlamayacağım anlamına gelmiyor."

YORUMLAR 74
  • eda 8 yıl önce Şikayet Et
    gözlerim doldu ağladım resmen .
    Cevapla
  • hülya 8 yıl önce Şikayet Et
    benden büyük yada küçüksün sayın doktorum ellerinden saygıyla öperim duyarlılığın için, insanlığın için.
    Cevapla
  • dünya misafiri 8 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah
    Cevapla
  • electronixmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu notu karakteri bozuk şehid babaları var diyenlerede göstersenize.Ha gerçi sizin o konulara gelinde kameralara bir arıza geliyor galiba.
    Cevapla
  • müslüman kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    doktor hanım ellerinizden öperim yüreğine sağlık bu duyarlılığı her kurum ve kişiden bekleriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…