Yasin Börü'nün babası: Demirtaş hesap verecek

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, 6-7 Ekim olaylarında sokağa çıkma çağrısı yapan Selahattin Demirtaş'tan şikayetçi olduğunu söyledi.

Yasin Börü'nün babası: Demirtaş hesap verecek
Yasin Börü'nün babası: Demirtaş hesap verecek
GİRİŞ 06.10.2015 10:57 GÜNCELLEME 06.10.2015 14:03
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristler tarafından öldürülenYasin Börü'nün babası, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada konuştu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN ŞİKAYETÇİYİM

Baba Fikri Börü, "Kim çocuğumu o hale sokmuş ise. Özellikle HDP yetkililerinden Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak'tan şikayetçiyim. Onlar karar alarak çocukları sokağa döktüler." dedi.

KURBAN ETİ DAĞITIYORDU

Fikri Börü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Çocuklarımız 6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramı eti dağıtıyordu. 'Onlar IŞİD'li' diye bizim çocuklara saldırdılar. Çocuklarımızı evde dövüp, aşağı attılar, yakmaya kalktılar, yetmedi arabayla üzerilerinden geçtiler.

"DEMİRTAŞ ÇOCUKLARI SOKAĞA DÖKTÜ, ŞİKAYETÇİYİM"

Devlet kimin yaptığını daha iyi biliyor, şikayetçiyiz. Kim çocuğumu o hale sokmuş ise. Özellikle HDP yetkililerinden Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak'tan şikayetçiyim. Onlar karar alarak çocukları sokağa döktüler. Sizin de çocuğuz var? Ben çocuğumu iki gün aradım. Morgda ayağında bir ben vardı oradan tanıdım. İyi bir adalet istiyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kurban eti dağıtmak için Bağlar ilçesinde bulunan Yasin Börü (16), Hasan Gökguz (26), Ahmet Dakak (19) ve Riyat Güneş'in (28), aynı gün HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından başlayan gösteriler sırasında bir grubun ateşli silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edilmişti.

CESETLERE İŞKENCE ETTİLER

Börü, Gökguz, Dakak ve Güneş'i linç ettikten sonra binadan atmakla yetinmeyen grup, daha sonra üzerlerinden araçla geçerek cesetlerini de yakmıştı.

1 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Diyarbakır'da gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin davada, 1 sanığın tahliyesine karar verildi. Duruşma, 25 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine dair 22'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ilk celsesi tamamlandı. Güvenlik gerekçesiyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Burhan Dicle tahliye edildi.

Diğer tutukluların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Kasım 2015 tarihine erteledi.

YORUMLAR 31
  • Nergız 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim aılesıne sabır versın bu zulmü yapanlar Allah onlara aynısını yasatsın
    Cevapla
  • cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    olayın azmettiricisi selahattin demirtaş ise gereğini yapın yoksa şehit kanları gibi vicdanlar kanıyor hesabını sormayanlara en ufak ihmalde hakkımız haram olsun
    Cevapla
  • secim 8 yıl önce Şikayet Et
    bu davanın hesabı selahattinden kisanaktan sorulmazsa Allah katında hesabı çok ağır olur pkk biter bitmez hemen hesabını soralım yoksa yasin ve ailesinin ahı adaletin ahı devleti yıkar
    Cevapla
  • ŞİMŞEK 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Yasiin Börü ve arkadaşlarına rahmet eylesin. Rabbim onlara şehitlik nasip etsin. Oldularda inşaAllah.
    Cevapla
  • MSA 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet devletliğini göstermek için bu olaya sahip çıkmalıdır. İşin sulanmasına izin verilmemelidir. Faillere idam olsa idi idam vermeliydi yoksa en ağır ceza Çünkü vicdanlarda açtığı yarayı kapatmak çok zordur. Bunların hiç birinin elinde silah yoktu bunların hiçbiri bombalı tuzak hazırlamıyordu bunların hiçbiri hendek kazmıyordu. Geç kalmış siyasi iradede gerekeni yapmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!