Bolu'da Noel Baba’ya Kelime-i Şehadet getirttiler

Bolu'da BBP üyeleri, Noel Baba'ya temsili olarak Kelime-i Şehadet getirttiler.

Bolu'da Noel Baba’ya Kelime-i Şehadet getirttiler
Bolu'da Noel Baba’ya Kelime-i Şehadet getirttiler
GİRİŞ 30.12.2015 16:54 GÜNCELLEME 30.12.2015 16:55

Geçtiğimiz sene yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren BBP üyelerinin kentin en işlek caddesinde yaptığı gösteride, temsili yeniçeri vatandaşlara hediye paketleri dağıtan Noel Baba’yı kovalamıştı. Yeni yıla bir gün kala bu kez kadı efendi de oyuna katıldı.

NOEL BABA'YI MÜSLÜMAN YAPTILAR

İzzet Baysal Caddesi’nde sahnelenen oyunda Noel Baba’ya kadı efendi tarafından kelime-i şehadet getirtildi. Oyunun ardından bir açıklama yapan eski BBP İl Başkanı Mahmut Alan, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz geçen yıl ‘Noel Baba ve Padişah’ adlı çok kısa bir film yapmıştık. Bu film de onun devamı oldu. Geçen sene devamını beklemeden hemen yargılayanlar oldu. Buradaki mesajımız şuydu. Biz insanlarımızın Noel’i bir eğlence olarak gördüğünü biliyoruz. Ama benzememeye çalışmak, onlardan olmamaya çalışmak, Hz. Peygamberimizin hadisleri sabittir, ’Onlara benzemeyin’ demiştir. Onlar bizim bayramlarını kutlamıyor. Uyarmak amaçlı bir oyun yaptık. Buradaki amaç kutlayan arkadaşları kötülemek değil, aksine onları da kazanmaktır. Bizi Avrupa’da barbar olarak gösteriyorlar. Halbuki biz Noel Baba da içinde olmak üzere kim gelirse gelsin dinimize kabul ederiz. Onu kardeşimiz biliriz. Biz onlara gitsek aynı toleransı bize göstermezler. Biz Büyük Birlik Partililer olarak bu oyunun devamını yapmak istedik. Bir dahaki yılbaşında da Mekke’nin Fethi’ni kutlamak üzere inşallah bir arada oluruz”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi