Diriliş Ertuğrul 44. Bölüm Oğuz Kağan Mührü sırrı

Diriliş Ertuğrul 44. Bölüm'de Oğuz Kağan Mührü kimin eline geçiyor? Diriliş Ertuğrul'un 44. Bölüm özeti haber7'de

Diriliş Ertuğrul 44. Bölüm Oğuz Kağan Mührü sırrı
Diriliş Ertuğrul 44. Bölüm Oğuz Kağan Mührü sırrı
GİRİŞ 03.02.2016 23:07 GÜNCELLEME 03.02.2016 23:07

Çarşamba günlerinin en çok sevilen, TRT 1'in en iyi dizilerinden biri olan Diriliş Ertuğrul 44. Bölüm'de heyecan son sürat devam etmektedir. Diriliş Ertuğrul'da Sungur Tekin'de bulunun Oğuzhan Mührü'nü herkes ister. Bir taraftan Noyan, bir taraftan Gümüştekin Oğuz Kağan'ın Mührü'nü çalmak ister. Ertuğrul'un tek derdi ise, kaderlerinin yazıldığı Söğüt'e gitmektir. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 44. BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul, Oba’ya yaralı olan kardeşi olan Sungurtekin ile gelir. Sungurtekin’in annesi olan Hayme Ana yaralı olan oğlunu görünce ağlamaya başlar. Sungurtekin hemen tedavi altına alınır. Hayme Ana’nın otağında Oba’nın büyükleri toplanmış, Sungurtekin’i merak etmektedirler. Tuğtekin, kazandığı başarıdan ötürü, Ertuğrul’un nasıl Noyan ile savaştığını anlamaya çalışır. Ertuğrul sır vermez ve bu otağının içinde olanlara merak etmektedir. Hayme Ana bu meraka son verir ve Sungurtekin’in acısını dile getirir.

Noyan Oğuzhan’ın Mührü’nün peşindedir hala. Yeni sığınağı olan mağara’da yaralı elini kendisi dikmeye başlar. Şaman ve Noyan Oğuz Kağan Mührü’nün öneminden bahsetmektedir. Bu mührün kesinlikle  Ögeday’ın elinde olması gerektiğini söyler Noyan. Bu sayede o mühürle Moğol içerisinde yer alan Türklerin daha canlı ve Ögedayı’ya daha yakın olacağı belli olur.

Efresiyab, son olaylardan sonra Noyan ile mağarada buluşur. Noyan yaralı elini kor ateş demire batırırken, Efrasiyab bu sahneye bakamaz. Noyan, Efrasiyab’tan Oğuz Kağan mührünü ister. Onun içinde, Ertuğrul’un ailesinden bir hatunu kaçırmasını ve  kendisine getirmesini ister. Bu sayede mühür ile o hatun takas olacak düşünce içindedir Noyan.

Aytulun Hatun, Selcan Hatun’dan haz etmemeye devam etmektedir ve Selcan Hatun’un bir an önce susturulması taraftarıdır. Selcan Hatun, Aytulun Hatun’dan hala şüphelenmektedir. Selcan Hatun, Korkut Bey’in ilk eşini Aytulun Hatun’un öldürdüğünü iddia eder. Selcan Hatun’un yanında ise Ertuğrul’un eşi Halime Hatun vardır.

Hamza Alp kafeste kendisiyle hesaplaşmaktadır. Allah’tan tekrardan oba için hizmet etmeyi ister.

Gümüştekin’in içine sıkıntı düşmektedir. Sungur Tekin’in Oba’ya gelmesi hem Gümüştekin’i hem de Selcan Hatun’u rahatsız etmektedir. Gümüştekin’in tek derdi Saadettin Köpek’ten haber beklemektedir. Uç Beyliği Gümüştekin için tek istektir.

Ertuğrul ‘un sessizce gidişi abisi Gündoğdu’yu rahatsız etmektedir. Sessizce gitmesinin sebebini öğrenmek ister Gümüştekin. Ama Ertuğrul bir şey demez. Dememesi Gündoğdu’yu sinirlendirmektedir.

Sinirli bir şekilde Ertuğrul’un yanından ayrılan Gündoğdu Bey, Kafes’e gitmiştir. Hamza Alp’i sorgulamaktadır. Noyan’ın yerini öğrenmek ister. Hamza Alp yerini bilmediği için söylemez. Gündoğdu, Hamza Alp’i dövmeye başlar. Hamza Alp, Noyan ile Sungur Tekin arasındaki ilişkiyi anlatır. Bu ilişki Gündoğdu’yu daha da çok sinirlendirmiştir. Kafes’e Gümüştekin girer ve Gündoğdu’ya Ertuğrul’a dikkat etmesi gerektiğini dile getirir. İnceden inceye Gümüştekin Gündoğdu’nun içini oymaya başlar.

Gümüştekin’in Saadettin Köpek’ten beklediği mektup sonunda eline geçti. Şifreli gelen mektupu Gümüştekin kendi materyalleriyle okumaya çalışır. Saadettin Köpek’in Gümüştekin’e mesajı Uç Beyliği üzerindeki bütün engellerin kalktığıdır. Bütün dengeleri değiştiren bir halden bahseden Saadettin Köpek, Gümüştekin’den  Oğuz Kağan mührünü istemektedir. Gümüştekin kararlıdır. O mührü Noyan gibi istemektedir.

Artuk Bey ise yavaş yavaş Sungur Tekin’i iyi etmeye çalışır. Canı yansa da Sungur Tekin’in iyileşeceğini hisseder.

Hayme Ana, Sungur Tekin’in iyileştiğini görünce çok sevinir. 3 kardeşi tekrardan bir arada görme sevincini evlatlarıyla paylaşır.

Ertuğrul, Artuk Bey’den yardım ister. Sungur Tekin’in Ak Sakallıları bildiğini söyler. Ve Ögedayı’nın ordusunda yer alan Türkleri ayırmanın tek sebebi Oğuz Kağan mührü olmasıdır.

Ertuğrul’un gideceği yer belli olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu yere, Söğüt’e gitmektedir.

Selcan Hatun,  Doğan Bey’den yardım ister. Korkut Bey’in otağında öldürülen kadının kolyesine dair bilgi ister. Doğan Bey de Banıçiçek Hatun’un yanına gider. Banıçiçek Hatun bıçak çeker Doğan Bey’e. Doğan Bey ise mani olur sevdiği Banıçiçek Hatun’a.

Sungur Tekin en sonunda annesinin o çok sevdiği etli bulgur pilavını yer. Sofrada Tuğtekin rahat olmaz ve Sungur Tekin’e Moğollar üzerinden sorular sorar. Sungur Tekin son derece dikkatli cevaplar vermektedir.

Efrasiyab, Noyan’ın isteği üzerine Ertuğrul’un akrabalarından bir bayanı kaçıracaktır. Efrasiyab, Selcan Hatun’u kaçırmak ister. Efrasiyab, Selcan Hatun’u kilim hane’ye yönlendirir. Selcan Hatun, kilim hane’ye geldiği sırada Efrasiyab ve adamı Selcan Hatun’u bayıltır.

Herkesin istediği Oğuz Kağan Mührü’nü Gümüştekin’in kızı Goncagül Hatun çalmıştır. Gümüştekin o mührü,  Saadettin Köpek’e verecektir.

Hamza Alp, Kafes’ten kaçmıştır. Kafes’ten kaçar kaçmaz soluğu Efrasiyab’ın çadırında bulur. Efrasiyab’an yardım ister, Noyan’ın yanına gitmek istemektedir. Hamza Alp’in kaçması Hamza Alp’in planıdır. Hamza Alp Oba’daki hainin Efrasiyab olduğunu söyler Gündoğdu Bey’e. Hamza Alp’in tek isteği vardır. Gündoğdu Bey’e kendisini affettirmek ve Noyan’ı öldürmek. Gündoğdu’nun bilmediği ise Efrasiyab sadece Hamza Alp’i yanında götürmüyor. Eşi Selcan Hatun’u da yanında götürüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!