Türkiye'yi bekleyen 5 Ermeni planı

Ermeniler cephe genişletiyor ve Rusya'nın da sözde soykırımda Türklere ortak olduğunu savunuyorlar. Ermenilerin Türkiye'de hayata geçirilmek istenen 5 planı var.

Türkiye'yi bekleyen 5 Ermeni planı
Türkiye'yi bekleyen 5 Ermeni planı
GİRİŞ 16.08.2006 07:20 GÜNCELLEME 16.08.2006 07:20

İstanbul Üniversitesi AİİTE Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, bu hafta Cumhuriyet'in Strateji eki için hazırladığı makalede Ermenilerin Rusya'yı da soykırımla suçladığını belirtti.


'Ermeni siyaset ve bilim adamları ile ülkedeki yayımlar son birkaç yıldan bu yana dönemin Türk/Sovyet ittifakını gerekçe olarak göstererek, Rusya'nın da sözde Ermeni soykırımında Türkiye ile eşit sorumluluğa sahip olduğunu savunuyorlar' diyen Mehmet Periçek'e göre Ermenistan'ın cephe genişletme çabasının arkasındaki iddialar ABD güdümlü. (Dosya hakkında geniş bilgi için Cumhuriyet gazetesi'nin TUSAM'a hazırlattığı ve her hafta okurlarına ücretsiz ulaştırdığı Strateji ekine bakabilirsiniz


Perinçek, cephe genişletme çabalarının Türkiye'nin elini güçlendirdiğini savunuyor: 'ABD güdümlü Ermenilerin sözde soykırım konusunda Rusya ile Türkiye'yi açık olarak eş tutmasının gerekçeleri arasında, ABD'nin renkli devrimlerle kuşattığı Putin yönetiminin elinden Ermeni kozunu da almak istemesi bulunuyor. Bu kapsamda Ermenistan'ın cepheyi genişleterek Rusya'yı da karşısına alması ise Türkiye'nin elini güçlendiriyor'


Söz konusu dosyada dipnot olarak oldukça önemli ve Türkiye'yi bekleyen 5 Ermeni planına da yer veriliyor. İşte o beş plan:


* Türkiye'de soykırım savunucularının artırılması. Bu kapsamda özellikle kamuoyu yaratabilme gücüne sahip basın mensubu, bilim çevresi, sivil toplum-tarikat liderleri gibi kesimlerden yararlanılması. Türkiye'de soykırım yapıldığına dair yazıların basında yer almasının sağlanması ve bu konuda yayım yapacak yayınevleri, radyo istasyonları ve TV kanallarının kurulması, medyada özellikle görsel medya programcılarının kazanılması.


* Yabancı sigorta şirketleri ve bankalar aleyhine davaların açılması ve açılan davaların yaygınlaştırılması.


* Soykırımı inkar edenlerin cezalandırılmasına dair yasaların AB ülkelerinde yaygınlaştırılması. AB sürecinde Ermeni soykırım iddialarının Türkiye tarafından ön koşul haline getirilmesinin sağlanması.


* Soykırım iddialarının Türk okullarında ders ve yardımcı ders kitaplarına sokulması. Bu çalışmanın öncelikle YÖK'te gerçekleştirilmesi. Soykırım yapılmıştır sonucunun ortaya konulacağı lisansüstü tez hazırlatılması.


* Sınırların açılması için Türkiye'de kampanyalar düzenlemesi. Bu maksatla Kars ve Iğdır'da belli grupların harekete geçirilmesi.


(Haber7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı