Polise saldıran terörist 20 ay tutuklu kalmıştı

İstanbul'da polise silahlı ve bombalı saldırıda bulunan 2 kadın teröristten biri 20 ay tutuklu kalmış. CHP'liler de kardeş gibi kollamış!

GİRİŞ 03.03.2016 14:50 GÜNCELLEME 04.03.2016 13:37
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Bayrampaşa'da Çevik kuvvet'e yönelik silahlı ve bombalı saldırıyı gerçekleştiren, daha sonra saklandığı eve düzenlenen operasyonda öldürülen Berna Yılmaz'ın 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman açılımı' toplantısında 'Parasız eğitim istiyoruz. Alacağız.' yazılı pankart açan iki öğrenciden biri olduğu ortaya çıktı.

20 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Yılmaz eylem sonrası tutuklanmış, 20 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Berna Yılmaz cezaevinden çıkışında halaylarla karşılanmıştı.

DURUŞMASINI CHP VE HDP'LİLER TAKİP ETMİŞTİ

Duruşmayı Eski BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen, Avukat Turgut Kazan da izledi. 

İLK DESTEK CHP'Lİ VEKİLLERDEN

İkilinin serbest kalması için eylem yapanlar arasında çok tanıdık isimler de vardı; CHP'li vekiller Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal.. O dönemde CHP Gençlik Kolları'nın destek eylemine katılan Mahmut Tanal, terörist Berna Yılmaz için halay çekerken, Gürsel Tekin de yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmişti.

Canlı bomba olarak yargılanırken CHP'lilerin desteği ile serbest kalan DHKP-C'liler, dün Bayrampaşa'da Çevik kuvvete el bombası ve silahla saldırdı.

CHP'NİN DHKP-C'Lİ ARKADAŞLARI, GÜRSEL TEKİN'İN 'KARDEŞ'İ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun PKK'li teröristlere “arkadaşlar” demesi gibi CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de terörist için “kardeşim” demiş. Paralelcilere yakınlığı ile tanınan CHP'li Mahmut Tanal gibi önde gelen CHP milletvekillerinin de DHKP-C'lileri desteklediği, Aydın Doğan'a ait Doğan Haber Ajansı'nın ise o dönemde Erdoğan'ı protesto eden teröristlere destek verir şekilde ‘övgüler yağdı' diye gelişmeyi haberleştirildiği ortaya çıktı.

GÜRSEL TEKİN "KARDEŞ"İ BERNA!

Bayrampaşa'da çevik kuvvetlere saldıran ve öldürülen Berna Yılmaz için Gürsel Tekin hem “kardeşim” ifadesini kullanmış hem de Berna'ların savunucusu olacağını söylemiş.

Tekin'in ifadeleri şu şekilde "O pankartı açmamış olsalardı o kardeşlerimiz acaba herhangi bir örgütle bağlanmış olacaklar mıydı? Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat ve Berna'nın değil tutuklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

DOĞAN HABER AJANSI'NDAN DESTEK

Doğan Haber Ajansı, teröristleri savunur bir dille yayınladığı o haberin girişinde, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Roman vatandaşlarla buluşmasında yaptığı konuşma sırasında "Parasız eğitim istiyoruz" yazılı pankart açan ve örgüt üyeliği kapsamında tutuklu yargılanan üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz'a destek yağdı.' ifadelerine yer veriyor.

YORUMLAR 133
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    vah türkiyem vah
    Cevapla
  • MİSAFİR 8 yıl önce Şikayet Et
    şaşırdıki ? tabikide hayır
    Cevapla
  • zeynep beril 8 yıl önce Şikayet Et
    Cehepenin evet dediğinde bir şer, hayır dediğinde bir hayır aramak gerekir.
    Cevapla
  • akın 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha CHPKK, HDPKK arada fark görmüyorum.
    Cevapla
  • mehmed2515 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti kısaca artık devlet düşmanlığına dönüştü. Ötesi berisi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi