Altay Tankı için "hazırız" mesajı

Türkiye’nin en büyük kara sistemleri projesi olan Altay Tankı'ndan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor.

Altay Tankı için "hazırız" mesajı
Altay Tankı için "hazırız" mesajı
GİRİŞ 04.04.2016 00:12 GÜNCELLEME 04.04.2016 00:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayi şirketi olan ve Altay Milli Ana Muharebe Tankı Projesi'nin ana yüklenicisi konumundaki Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ, tankın seri üretimi konusundaki iddiasını ortaya koydu.

Savunma sanayisinde Türkiye’nin lider kara araçları üreticisi konumundaki Otokar'ın 29 binden fazla ürünü, Türkiye’nin yanı sıra 5 kıtada 30’dan fazla dost ve müttefik ülkenin silahlı kuvvetleri ve güvenlik güçleri tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Şirketin geleceğe yönelik en önemli gündem maddelerinden birini Altay tankının seri üretimi oluşturuyor.

"Göreve hazır bekliyoruz"

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç da savunma sanayisine yönelik faaliyetleri ve Altay Tankı'nın seri üretimine yönelik değerlendirmesinde, şirket olarak savunma sanayinde 2015'te yurt içi ve yurt dışından aldıkları siparişlerin üretimlerine odaklanacaklarını ancak ihracat konusundaki çalışmalarına da hızla devam edeceklerini belirtti. 

Tankın seri üretimi için, "Bu görev için alt yüklenicilerimizden işçilerimize kadar tüm insan kaynağımız, deneyimimiz, kabiliyetlerimiz ve ülkemiz için en iyiyi sunma tutkumuz ile göreve hazır bekliyoruz" ifadeleri kullanan Koç, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin en büyük kara sistemleri projesi olan Altay Tankı'nda ise görevlendirildiğimiz takdirde üzerimize düşen tüm yükümlülükleri en yüksek hassasiyet ve istekle yerine getirmeye hazır olarak bekliyoruz. Özellikle dost ve müttefik ülkelerin Altay Tankı'na gösterdiği ilginin, uzun vadede Türkiye savunma sanayisi ihracatına da olumlu etki yaratacağına inanıyoruz."

YORUMLAR 10
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    hala kullanima gecmedi,yeter artik, bitirin su isi. ataktanda yeteri kadar ordumuza alin, ayip oluyor.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Arazi ne kadar bozukta olsa namlu hedefini değiştirmemeli bunuda başarırsanız fevkalade bir harb makinesi olur !
    Cevapla
  • Heşdekçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hayırlısı dualarla üretimlere başlayalım.Bravo Devlet Bravo Koç BMC ve Vestel den de başka atılımlar bekliyoruz
    Cevapla
  • K.D 8 yıl önce Şikayet Et
    Kara savaşı kazanılmadan savaş kazanılamaz. Kazanılsaydı Rusya Türkmen Dağını, Koalisyon daeşi bitirirdi. Kara savaşınında en önemli unsuru Tanklardır. Küçümsenemez. Yerli Jet kadar mühim bir olay bu. Hala 1940-60 lardan kalma m60-m40 tarzı tanklar kullanıyoruz.Leopardları doğuda kullanamıyoruz. Daeşin elinde bile bizdekilerden kaliteli tanklar var. O yüzden ALTAY çok değerlidir.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bmc üretsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi