Genelkurmay: 6 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Genelkurmay: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay: 6 terörist etkisiz hale getirildi
GİRİŞ 09.04.2016 15:59 GÜNCELLEME 09.04.2016 15:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 193 olduğu bildirildi. Operasyonda 10 el yapımı patlayıcının da imha edildiğinin kaydedildiği açıklamada, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 445 olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Şırnak’da devam eden operasyonda, iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandığı ve operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 160 olduğu kaydedildi. Ayrıca altı el yapımı patlayıcının da imha edildiği ve toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 410 olduğu bildirildi.

Silopi’de devam eden operasyonda ise iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamada, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının üç olduğu ve beş el yapımı patlayıcının imha edildiği, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının da 11 olduğu kaydedildi.

Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 139 olduğu bildirildi. Bir Biksi makineli tüfeği, iki Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, dört Kaleşnikof piyade tüfeği ve beş dolu şarjörü, iki tabanca, bir kurusıkı tabanca, bir Av tüfeği, bir telsiz, muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, 10 el yapımı patlayıcının imha edildiği ve operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 217’dir olduğu ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ezgi 8 yıl önce Şikayet Et
    3 er 2şer öldürmeyle biter mi bu iş ya,devlet şu işe el atsın iyice !!
    Cevapla
  • Mehmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak