2016 Ramazan ayın kaçında başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan-ı Şerif'in habercisi olan Berat Kandili Hicri takvime göre 21 Mayıs 2016 Cumartesi gününe denk geliyor. Peki Onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kaç gün kaldı? Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayında çekilecek tesbihler neler? Ramazan Bayramı arefesi ne zaman? Ayrıntılı bilgi haber7.com'da..

2016 Ramazan ayın kaçında başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman?
2016 Ramazan ayın kaçında başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman?
GİRİŞ 25.05.2016 15:10 GÜNCELLEME 25.05.2016 15:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ramazan-ı Şerif 6 Haziran'da başlıyor. Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili 21 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor.  Berat Kandili'nden 15 gün sonra mübarek Ramazan ayının ilk sahurunu kalkılacak. Peki on bir aydan daha hayırlı olan bu ayda neler yapmalıyız? Ramazan ayında çekilecek tesbihler neler? Ramazan-ı Şerif ayında kılınacak nafile namazlar neler? Ramazan ayında yapılacak ibadetler ve kılınacak namazın faziletlerine haber7.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ramazan'ın habercisi olan Berat Kandili'ne günler kaldı. Üç ayların son kandili olan Berat Kandili'nin ardından Ramazan-ı Şerif ayına az bir süre kalıyor. Peki Ramazan ne zaman başlayacak? Manevi duyguların yoğunlaştığı rahmet, mağrifet ve bereket mevsimi olan Ramazan-ı Şerif hakkında merak edilenleri haberimizden inceleyebilirsiniz...

2016 FİTRE MİKTARI NE KADAR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN 

2016 RAMAZAN-I ŞERİF NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, bu yıl 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak. 6 Haziran 2016 tarihinde başlayan Ramazan'ı Şerif, 4 Temmuz Pazartesi günü son bulacak.  Arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi gününün akabinde, Ramazan bayramının ilk günü Salı günü başlayacak ve 7 Temmuz Perşembe günü sonlanacak.

RAMAZAN AYI NEDİR?
Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

RAMAZAN BAYRAMI AREFESi: 4 TEMMUZ PAZARTESİ (YARIM GÜN TATİL)

RAMAZAN BAYRAMI: 1. GÜN 5 TEMMUZ SALI

RAMAZAN BAYRAMI: 2. GÜN 6 TEMMUZ ÇARŞAMBA

RAMAZAN BAYRAMI: 3. GÜN 7 TEMMUZ PERŞEMBE

Ramazan-ı Şerif ayının ilk on gününde, ikinci on gününde ve üçüncü on gününde çekilecek tesbihler: 

İlk on gün 100 defa: "Ya Erhame'r Rahimin" - "Ey merhametlilerin en merhametlisi"

İkinci on gün 100 defa: "Ya Gaffarü'zzünub" -"Ey günahları en çok affeden"

Üçüncü on gün 100 defa:"Ya atika'r rikab"- "Ey günahkarları cehennemden azad eden" okunur. 

Ramazan Ayında Otuz Gün Boyunca 'Yasin'

Dinimizde ibadet yapılmasında niyetlerin büyük önemi vardır. En büyük ibadetlerden biride Kur'an-ı Kerim okumaktır. Bunun için bir müslüman, ibadetlerin sevaplarının kat kat olduğu Ramazan ayında, hergün ayı ayrı niyet ile birer Yasin Suresi okumasında bir çok faziletler vardır. Bu niyetlerle okunan Yasin-i Şerifi okuyan kimsenin feyzinin artmasına vesile olması ve Allah'tan istenen duaların kabul edilmesi ümid edilir. 30. günde Yasin-i Şerif'i okuduktan sonra: " Ya Rabbi! Okuduğum Yasin-i Şeriflerin sevabını senin yüce katına emanet ediyorum, senden başka ma'budun(ibadete layık hiç bir ilah) yoktur. Sen kemaliyle bilen ve kemaliyle işitensin." diyerek dua ve niyazda bulunulur. 

YORUMLAR 3
  • Oku 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden Hergün yasin süresini okuyalim diğer sürelerin ne suçu var? Tüm süreler eşit ağırlıkta ve meali ile okunmalı.
    Cevapla
  • bilgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasin suresi Kur'an'ın kalbi kabul edilir. O yüzden önemi büyüktür ve sanırım o yüzden Yasin okurlar
    Cevapla
  • sefa 7 yıl önce Şikayet Et
    kanın durup Kürt işe Türk'ün bu ülkenin ferahlaması için dua etmek lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak