Başbuğ: Türk milleti oturup kalksın, dua etsin

Emekli Orgeneral Başbuğ, " Türk milleti oturup kalksın, dua etsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ordu bulmazsınız." dedi..

Başbuğ: Türk milleti oturup kalksın, dua etsin
Başbuğ: Türk milleti oturup kalksın, dua etsin
GİRİŞ 22.05.2016 00:07 GÜNCELLEME 22.05.2016 17:48
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Böyle bir orduya sahip olduğu için Türk milleti oturup kalksın, dua etsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ordu bulmazsınız." dedi.

Bazı Türk sivil toplum kuruluşlarınca Frankfurt'taki otelde düzenlenen panelde konuşan Başbuğ, ordunun bir ülke için çok önemli olduğunu söyledi.

BAŞBUĞ DİNLEYİCİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşması esnasında salondaki bir dinleyicinin "Şimdi ordu mu var paşam?" sözlerine tepki gösteren Başbuğ, şunları dile getirdi:

"Hem de öyle bir ordu var ki o ordu 400 tane şehit verdi hanımefendi, siz neden bahsediyorsunuz? Yapmayın, ben geçtiğimiz günlerde Gülhane Hastanesine gittim. Orada Diyarbakır Sur'da çenesinden yaralanmış bir teğmeni ziyaret ettim. Bana odasına girerken 'Konuşamıyor, zorlanıyor, kanaması oluyor' dediler. Odasına girdik, teğmen bir şeyler anlatmaya çalıştı ve zorlanarak, 'Komutanım, şu anda Sur'da görev yapan arkadaşlarımı yalnız bıraktığım için üzülüyorum.' dedi.

'TÜRK MİLLETİ DUA ETSİN'

Böyle bir orduya sahip olduğu için Türk milleti yatsın kalksın, dua etsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ordu bulmazsınız." Başbuğ, "2015 yılının temmuz ayından bu yana Türkiye, şiddetli bir terör sarmalının içine girdi. Elbette bunun arkasında birden fazla neden var ama bence ana neden, Irak ve Suriye'deki gelişmelerdir. Irak ve Suriye'de olan gelişmeler kritik bir noktada ve nereye gittiği belli değil. Nasıl sonuçlanacağı da belli değil." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 162
  • 16spor 7 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca dinsizlik ocağı haline getirilmeye çalışılan ordumuz elhamdulillah artık Peygamber(SAV) efendimizin ocağı haline geldi,yüz yıllarca ALLAH CC 'NUN yeryüzünde ki kılıcı olan ordumuza giydirilmek istenile elbise dar geldi ve yırttı attı,şimdi İslam elbisesini tekrar üstüne çeken ordumuz ALLAHIN İNAYETİYLE tekrar büyük zaferler kazanmaya başladı ve kazanmayada devam edecek,çünkü ordu biziz ,bir orduyuz.,ALLAH CC 'nun Müslüman kulları olarak
    Cevapla
  • Oflu 7 yıl önce Şikayet Et
    diline laiklik pisliğini takan inançsızlar çok rahatsız. Asker, polis namazlı abdestli insanlar ile doldu. Halbuki münafıklar inançsız bir ordu peşindeydiler. Hevesleri kursaklarında kaldı inşallah. 600 yıllık Osmanlı ordusu imanlıydı ve enson o imanlı ordu Çanakkale destanı yazdı...
    Cevapla
  • heval 7 yıl önce Şikayet Et
    o ordu inancı uğruna vatanı için seve seve ölür. birdeki kardeşlik ve şehit olma ruhu ve arzusu hiç bir millette yok. içimiz de ki hainler olmasa dünya ülkesi oluruz.
    Cevapla
  • şubatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    paşam ben bu orduda asker oldum hızmet ettim elbette bu ordu dünyada bir numaradır çünkü bizler bu ocgı PEYGAMBER OCAGI OLARAK BİLİR vatan için namus için dinimiz için canımızı seve seve verirriz YETERKİ PAŞALARIMIZ KOMUTANLARIMIZ bizi sevsin ve tanısın ayrımcılık YAPMASIN ..
    Cevapla
  • Niye 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdikiler law silahina boru demiyorlar mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti