Darbeyi ABD’li komutan John F. Campbell yönetti

Türkiye'de bir dönüm noktası niteliği taşıyan 15 Temmuz'un dış bağlantıları deşifre oluyor.

Darbeyi  ABD’li komutan John F. Campbell yönetti
Darbeyi ABD’li komutan John F. Campbell yönetti
GİRİŞ 25.07.2016 06:22 GÜNCELLEME 25.07.2016 13:04
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak darbe sürecinde aktif rol alan bir askeri kaynaktan dış bağlantılara dair çarpıcı bilgilere ulaştı. Yeni Şafak'a konuşan kaynak, darbe sürecini hazırlayan ve yöneten unsurlar arasında ISAF Komutanı General John F. Campbell'ın bulunduğu ve darbeye destek amacıyla Nijerya'da bulunan UBA Bank şubesinden CIA aracılığı ile ciddi para akışı sağlandığı bilgisini verdi. Aynı kaynak ayrıca, darbeye kadar olan süreçte kullanılan haberleşme kanallarına dair de önemli bilgiler verdi.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI SOLUĞU TÜRKİYE'DE ALACAKTI

Darbe girişimi öncesi 2 kez gizlice Türkiye'yi ziyaret eden General John F. Campbell'ın hem Erzurum'da hem de Adana'daki İncirlik Üssü'nde sır görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. Askeri kaynağa göre, ordu içerisinde görev yapan tüm subay kadrosunun eğilimleri konusunda hazırlık sürecini yöneten isim yine ABD'li General Campbell idi. 2014 yılından buyana Afganistan'da konuşlu Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) komutanlığını yürüten ve geçtiğimiz Mayıs ayında emekli olan Campbell'ın, darbenin başarılı olması halinde en kısa sürede yeniden Türkiye'ye gelme konusunda cuntacı isimlerle mutabık kaldığı belirtiliyor. İki ay önce emekli olan ISAF Komutanı General John F. Campbell'ın bulunduğu ve darbeye destek amacıyla Nijerya'da bulunan UBA Bank şubesinden CIA aracılığı ile ciddi para akışı sağlandığı bilgisini verdi. Aynı kaynak ayrıca, darbeye kadar olan süreçte kullanılan haberleşme kanallarına dair de önemli bilgiler verdi.

UBA BANK'TAN GELEN PARALAR CUNTACILARA

15 Temmuz'a giden süreçte Nijerya merkezli United Bank of Africa (UBA), 6 aylık para trafiğinin üssü oldu. Nijerya'dan Türkiye'ye para transferi, CIA tarafından oluşturulan bir ekip tarafından yürütüldü. Cuntacıları darbeye ikna sürecinde yüklü miktarda transfer gerçekleşti. Türkiye'ye gönderilen para, ülke içinde 80 kişilik özel ekibe ait farklı banka hesaplarına havale edildi. CIA'in oluşturduğu özel ekip üyelerince çekilen para, varacağı son adrese, yani cuntacılara elden teslim edildi. Doğu ve Güneydoğu'da bazı tanınmış isimler bu faaliyette etkin görev alırken, iç ve batı Anadolu'da ise Gülenist çete mensupları kullanıldı.

SUBAYLAR İNCİRLİK'TEKİ MASADA TEK TEK FİŞLENDİ

2015 yılının ikinci yarısından itibaren FETÖ lideri Fetullah Gülen'e bağlı subayların desteği ile İncirlik'te oluşturulan tetkik merkezinde, emrinde asker olan tüm birimlerin haritası çıkarıldı ve tek tek eğilimleri, kişilikleri, kökenleri konusunda 'istişareler' yapıldı. En küçük bir karakol komutanından başlanarak tüm birimler üzerinde çalışma yürütüldü. Karakol, birlik, bölük, alay, tugay, tümen, kolordu ve ordu içerisinde emrinde asker bulunduran ve asker üzerinde aktif etkisi olan komuta kademesinde görevli isimler yakın markaja alındı.

YORUMLAR 164
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    16 devlet kurmuşuz ve hepsi içerideki hainlerin gavurlarla işbirliği neticesinde yıkılmış geriye dönük bu hainlerin soyu sopu kanı iyice araştırılmalı nedenleri bulunmalıdır bir yerlerde kesin bir sorun var.boyle 40-50 senelik bir kumpasi hainlik senaryosunu ancak gavurlar yapar
    Cevapla
  • Erdoganin halki 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Halk gozunu cikardi bu Halk soba borusiylen sizi yanilt biz onlarin torunlariyiz biz soganlen emeklen dayana bilen bir miletiz bu devlet namusumizdir Ono bilin
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu dost görünümlü şeytanla hareket eden içteki hainler kaç kişinin kanına canına malına kast ettiniz.Vatanı sattınız. Rabbim hak ettiğiniz cezayı versin.Soyunuz kurusun.Bu ülkeye verdiğiniz acıları rabbim sizden, kat kat sizlere versin.Gün yüzü görmeyin her iki alemde.
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    abd nin kazandığı savaş varmıydı... savaş tanımına göre....
    Cevapla
  • mustafa27 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca bu Amerika'nın kanında bozukluk var. Bence bunlarla artık mesafeli durulmalı bunlara karşı devamlı uyanık olunmalı. Hain her zaman haindir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı