Tankımızı o ülkenin silahıyla vurmuşlar

Fırat Kalkanı harekatında YPG'nin hedef aldığı tankın sürücüsü Uzman Çavuş Ercan Çelik'in rus yapımı tanksavarla şehit edildiği ortaya çıktı

Tankımızı o ülkenin silahıyla vurmuşlar
Tankımızı o ülkenin silahıyla vurmuşlar
GİRİŞ 29.08.2016 09:04 GÜNCELLEME 29.08.2016 09:09
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Suriye'de devam eden 'Fırat Kalkanı' harekâtının 4. gününde İncirlik'ten kalkan 2 Türk savaş uçağı, Cerablus çevresinde terör örgütü IŞİD'e ait hedeflerin yanı sıra PYD/YPG'ye ait bir cephaneliği de vurdu. Akşam saatlerinde Cerablus'un 5-6 kilometre güneyinde YPG tanksavarlarla TSK'nın iki tankını hedef aldı. Saldırılarda 28 yaşındaki Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, üç asker yaralandı.
 
PYD'NİN CEPHANELİĞİ İMHA EDİLDİ
 
İncirlik'ten kalktığı öğrenilen iki F-16, Cerablus'un güneyinde terör örgütüPKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait bir cephaneliği hedef aldı. Cephanelik imha edilirken şiddetli patlamalar oldu.
 
RUS YAPIMI SİLAHLA VURDULAR
 
YPG dün akşam, Cerablus'un 5-6 kilometre güneyinde konuşlu bir Türk tankını, Rus yapımı Kornet tanksavarla vurdu. Bu tank hafif hasar aldı, bir tank personeli de yaralandı. Hafif hasarlı tank operasyon görevini sürdürmeye devam etti.
 
YPG saat 21.00'de aynı bölgede bir tankı daha yine aynı tip tanksavarla vurdu. Vurulan ikinci tankta Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olurken, iki asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi için Gaziantep'e getirildi. Belirlenen YPG noktaları sınırdaki obüslerle misliyle vuruldu.
 

YORUMLAR 53
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Misliyle vurmak nedir yahu? Onlar sana saldırmadan yok edeceksin, sileceksin!
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    tanksavar füze tehdidi olan bölgeye tank gönderdiniz ama neden reaktif zırla neden kaplamadınız tankları ...orada bu tür suriyenın depolarından ele gecirdikleri silahlar oldugu biliniyor..
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en iyi savaş uçakları bizim istihbarat alırsak bile bisey yapamazlar bidaha
    Cevapla
  • zırh 7 yıl önce Şikayet Et
    birinci tanka birşey olmadıysa bir yere kadar tankın zırhı dayanıyor demektir. eğer m60ların zırhlarını güçlendirirsek askerimize birşey olmaz gibi geliyor. başika kampındaki tankımıza da roket atmışlardı zırhı güçlendirilmiş olduğu için personele birşey olmamıştı.
    Cevapla
  • muaz 7 yıl önce Şikayet Et
    putin özür diler beyler sıkıntı yok
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    ya bu silahlar çok önceden ellerindeydi çogunlukla suriye ordusunun depolarından aldılar bunları..
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    putin niye ozur dilesin sen gidip putinden ozur dile. akliniz o kadar dar safada kalmiski anlamiyorsunuz. abd ab teknolojisi ile rus silahlarinin kopyasini yapip teroristlere dagitamazmi? sonra bak silah rusun .. akliniz peynirde ekmekte kalmis. ben teroriste kendi silahimla is yaptitmam bu aklimla abd ab bilmiyormu bunu zannediyorsunuz. akilsizlik insani yerin dibine sokar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı