Türk muhabir Suriye'de kaçırıldı

Suriye kuzeyindeki çatışmaları takip etmek için Suriye’ye giden muhabir Yılmaz Bilgen silahlı bir grup tarafından iki gün boyunca alıkonuldu

Türk muhabir Suriye'de kaçırıldı
Türk muhabir Suriye'de kaçırıldı
GİRİŞ 12.09.2016 06:11 GÜNCELLEME 12.09.2016 06:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sınırın Suriye tarafındaki Azez kasabasına açılan Bab'üsselam Sınır Kapısı yakınlarında iki kişi tarafından gözleri ve elleri bağlanarak zorla bir arabaya bindirilen Yeni Şafak muhabiri Bilgen yaklaşık 25 dakika sonra bir hücreye atıldı.

2 GÜN BOYUNCA HÜCREDE TUTULDU

İki gün boyunca 2 metre uzunlukta 1 metre genişlikteki bir hücrede tutulan Bilgen'e bu süre zarfında su ve yiyecek verilmedi. İki günün sonunda hücreden çıkarılan muhabir “Bir daha kesinlikle Suriye'ye gelmeyeceksin” denilerek serbest bırakıldı.

KİMLERİN KAÇIRDIĞI BİLİNMİYOR

Uzun bir süredir Suriye'deki krizle ilgili sahadan haberler yapan Bilgen'i hangi grubun kaçırdığı tam olarak bilinmiyor. Bölgede Suriye halkı tarafından 'Ceyş-ül Harami' (Hırsızlar Ordusu) adı verilen grupların da etkinliği var. Bu gruplar birçok devlet ve istihbarat servisinin adına Suriye'de çeşitli girişimlerde bulunuyor. Öte yandan bu silahlı grupların adı kaçakçılık, yağma, cinayet ve adam kaçırmalarla birlikte anılıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • ömer faruk tokat 7 yıl önce Şikayet Et
    yılmaz bilgenin yaptığı 10 haberin yedisi yalan. Bu kaçırılma hikayesi de yalan.
    Cevapla
  • Ünyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    gitmesin şov için gidiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…