Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın! Acı bilanço!

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdundaki yangında 12 öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandı.

GİRİŞ 29.11.2016 20:15 GÜNCELLEME 30.11.2016 09:10
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.

Yangının çıktığı "Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu"nun, "Süleymancılar" olarak bilinen cemaate ait olduğu öğrenildi.

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi.

Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, çalışmalar neticesinde yangın kontrol altına alındı.

11 ÖĞRENCİ VE 1 GÖREVLİ HAYATINI KAYBETTİ, 22 YARALI

Yangında, 11 öğrenci ve 1 görevlinin hayatını kaybettiği, 13 öğrencinin ise yaralandığı öğrenildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.

8'İ ÇATI KATINDA, 3'Ü DE İKİNCİ KATTAYDI

Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki kız öğrenci yurdunda yaşamını yitiren 11 öğrenci ile 1 eğitmenin cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, jandarma ve itfaiye binada incelemelerini sürdürüyor. Ölen öğrencilerin 8'inin cenazesinin ahşap çatı katında, eğitmen ile 3 öğrencinin cenazesinin ise 2. katta bulunduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BAKANLARI VE VALİ'Yİ ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi'nden bilgi aldı.

BAKAN ÇELİK: ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR

AB Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik de yaptığı açıklamada, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 172
  • BABA 7 yıl önce Şikayet Et
    Okulu dışarıdan bitirmeyi yasalaştırın. Zorunlu eğitimi kaldırın. Eğitim zorunlu olmasa, o küçük çocuklar ailelerinin yanında olurdu. Kabul etmeseniz de, bu vebal eğitimi zorunlu tutanların boynunadır. Sabır dilemek kolaydır. Kendinizi bu küçük kızların ailesi yerine koyun. Bir de bu acıların üstüne, çocuklarının adli tıpta, insan kasapları tarafından parçalanmış cenazelerini alacaklar. Yazık oldu güzelim, masum küçük çocuklara. İçim kan ağlıyor.
    Cevapla
  • aydınlı efe 7 yıl önce Şikayet Et
    allah devletimize bunlarla başa çıkabilme sabrı selameti versin inşallah
    Cevapla
  • Yolcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Malesef cok aci bir olayda 11 evladimiz ve bir egitmenleri sehit oldu, ve burda beni en cok üzende pkk nin partisine savunuculuk yapan chp nin bunu siyasi olaya cevirmesi dur. 40.000 insanimizi sehit eden teröristleri savunup gihini cikarmiyan chp bugün bir asirdir sadece din hizmeti verip vatana millete hayirli evlat yetistiren bir kurulasa engel koymak icin dis biliyor, bu parti nin artik bence sadece tek amaci var O da nerde türkiye düsmani islam düsmani varsa onlara destek cikmak, Burda biraz olsun vatanini seven azicik imani olan bana chp yi savunmasin,
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu okuyunca aklıma nedense Gülen cemaatine yönelik eleştirilere verilen yanıtlar geldi. Onlar da "biz hayır işi yapıyoruz" bahanesiyle yaptıkları usulsüzlerin sorgulanmasını istemiyorlardı. Bir sefer de çıksın bir cemaat desin ki, "tamam kardeşim bizim de hatalarımız var, bizim de yanlışlarımız var".
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yalnız kapılar nasıl kilitli yangın kapıları aklım almıyor orda allahım ailelerine sabırlar ihsan versin
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Kundaklama da olabilir ihmal de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu