Kuzu'dan korumalara: Cehennemi yaşatacağız size

Marmaris'te Cumhurbaşkanı'nı bulamayan FETÖ'cüler koruma polislerine işkence etmiş. Botlarıyla polislerin kafasına basan hainler 'cehennemi yaşatacağız size' demiş.

Kuzu'dan korumalara: Cehennemi yaşatacağız size
Kuzu'dan korumalara: Cehennemi yaşatacağız size
GİRİŞ 29.11.2016 20:45 GÜNCELLEME 29.11.2016 20:45
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

FETÖ/PDY üyesi askerlerin darbe girişiminde bulunduğu gece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele de saldırı düzenlenmişti.

Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen özel kuvvetler ve MAK timleri, amaçlarına ulaşamadıkları operasyon sonrası, 2 şehit veren polisin karşı ateşinde kaçmışlardı.

Saldırıyı düzenleyen 1'i firari 37 darbe girişimcisi askerin aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin çarpıcı ayrıntıları ortaya çıktı.

KORUMALARA İŞKENCE YAPTILAR

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen ve sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianamede, en dikkat çeken nokta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerinin öğrenilmesi için darbeci askerlerin korumalara yaptığı işkence oldu.

KUZU: CEHENNEMİ YAŞATACAĞIZ SİZE! NEREDE O?

Korumaların kafalarına basan, çevrelerine ateş edip tekmeleyen darbeci askerlerden 'Paşa' lakaplı 'FETÖ'nün Çiğli imamı' Astsubay Zekeriye Kuzu'nun, "Cehennemi yaşatacağız size. Daha yeni başlıyor. Millete yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Hani inlerimize girecektiniz? Biz sizin ininize girdik. Kafanızı kaldırdığınızda sizleri öldürürüz. Nerede o? Hangi helikopterle gitti? Hangi havalimanına inecek?" sözleri, iddianamede yer aldı.

KUZU SONRADAN İTİRAFÇI OLMAK İSTEDİ

Firardan sonra en tehlikeli firari olarak aranan Zekeriya Kuzu ve yanındaki timdeki askerlerle Marmaris Çetibeli bölgesinde karayolu altındaki menfezde yakalandı. Diğer 11 firari askerde 30 Temmuz gecesi Marmaris Şirinköy'deki operasyonlarda yakalanmıştı. Zekeriya Kuzu, cezadan kurtulmak için 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için başvuruda bulunmuştu. 

OTELİN YERİNİ, HAVA ÜSSÜNE GELEN BAŞYAVER SÖYLEMİŞ

FETÖ'nün ekonomik gelirlerinden yapısına kadar önemli bilgilerin yer aldığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak Okluk Koyu'ndaki konutta kaldığını bilen darbeci askerlerin, buna göre plan yaptıkları hatta o bölgenin fotoğraflarının dağıtıldığı öğrenildi. Ancak dana sonra Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na gelen Cumhurbaşkanı Baş Yaveri Albay Ali Yazıcı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin yerini öğrenip saldırı planlayan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e söylediği saptandı. 

BİNBAŞI ŞÜKRÜ SEYMEN, POLİSİ ŞEHİT ETMİŞ

Hava üssündeki hazırlıklardan sonra üç helikopterle havalanan darbeci askerlerin ilk olarak kumsala inmek istedikleri, ancak aşırı kumun kalkmasından dolayı otellerin asındaki boş araziye indikleri öğrenildi. 

Burada vatandaşların uzaklaşması için havaya ateş eden darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin bahçesine girdikleri, saldırıyı organize edenlerden Binbaşı Şükrü Seymen'in polis memuru Mehmet Çetin'i şehit ettiği, silahların kriminal incelemesinde tespit edildi. Polisi şehit eden Binbaşı Şükrü Seymen'in, otele girdikten sonra oradaki görevlilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı villaları sorduğu iddianamede yer aldı.

POLİSLERE İŞKENCE YAPMIŞLAR

Darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın otelden ayrılmasına rağmen o bölgede kalan koruma polislerinin "Teslim olun" çağrılarına aldırış etmeyip silahlı çatışmaya girdikleri, koruma polislerinden yaralananlar olması üzerine çatışmanın bittiği anlaşıldı. Koruma ekip amirinin teslim olacaklarını söylemesi üzerine yanlarına giden Şükrü Seymen'in, ona yönelik "Cumhurbaşkanı nereye gitti? Cumhurbaşkanının nereye gittiğini söyleyin yoksa bacağına ateş ederim" dediği iddianamede yer aldı.

POLİSLERİN KAFALARINA BOTLA BASMIŞLAR

Teslim olan polisleri yere yatıran darbeci askerlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerini öğrenebilmek için koruma polislerinin başlarına botlarıyla bastıkları, çevrelerine ateş ettikleri ve tekmeledikleri de ifadelerde yer aldı. 

KUZU, ERDOĞAN'I BULAMAYINCA ÇILDIRMIŞ

Bu sırada koruma polislerinin yanına gelen darbecilerden 'Paşa' lakaplı FETÖ'nün Çiğli İmamı Zekeriye Kuzu'nun, "Cehennemi yaşatacağız size. Bunlar daha yeni başlıyor. Allah ve kitaptan bahsetmeyin, millete yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Hani inlerimize girecektiniz? Biz sizin ininize girdik. Kafanızı kaldırdığınızda sizleri öldürürüz. Nerede o? Hangi helikopterle gitti? Hangi havalimanına inecek? Ne zaman kalktı helikopterle?" dediği ortaya çıktı.

Polisinin karşı ateşi üzerine kaçamayan darbeci askerlerden Binbaşı Şükrü Seymen'in de helikoptere ateş etiği ortaya çıktı. İddianamede ayrıca, sanıkların kaçmalarına ve yakalanmalarına ilişkin bilgiler de yer aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 103
  • Hamidiye Süvarisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm idam.Bu vatan ve millet hainlerini besleyeceğimize idam edelim.Aleme,abdye,ab ye ve destek veren her köpeğe ibret olsun.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl böyle hainler yetiştirdik T.C. vatandaşı olarak utanmaliyiz
    Cevapla
  • şubatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    ne diyeyim yediyiniz ekmek içinize zıkkım olsun
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    idam... idam... idam...
    Cevapla
  • yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Firavun suratlı, haçlı zihniyetli, maşanın maşası bu hainlerin leşini Anadolu Toprağına da gömmemek lazım... Allah ülkemizi ve milletimizi bütün hainlerden korusun...
    Cevapla
  • kim.., 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaallaaahhh..inşaallaahh..inşaallaahh..,Amiiiinnnn..Amiiiiinnnnnnnnnnn..AmiiiiiiiiiiNNNNNNNNNNNNNN...,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış