Halep düştü! UTANIN

Esed'in Rusya ve İran'ın desteğiyle büyük insanlık katliamları yaptığı Halep'te korkulan oldu ve Halep düştü.

GİRİŞ 14.12.2016 10:00 GÜNCELLEME 14.12.2016 10:35
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Kadın ve çocukların acımasızca katledildiği, sivillerin üzerine bombalar yağdığı, insanların açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiği Halep için bu zaman kadar susanlar ise bu katliama ve vahşete ortak oldu. Yeni Şafak gazetesinden Kemal Öztürk, Halep için bu zaman kadar sessiz kalanlara seslendi ve 'UTANIN' dedi.

"HALEP DÜŞTÜ... UTANIN"

Birleşemeyen milletlerin, güvenliği sağlayamayan konseyi, Halep düştü utan.

Her ölen çocuğun kanında sizin veto kararlarınız var. Utanın. O beş ülkenin, çocuklarımızın ve masum insanların katillerine yol açan kararlarını bir ömür boyu unutmayacağız.

İslam dünyasının iş birliği yapamayan teşkilatı, Halep düştü utan.

O kibir ve enaniyetinizin esir aldığı aklınızla, birleşmek yerine, ayrılığı tercih ettiğiniz için Halep düştü. Utanın. 1 milyar 300 milyon Müslümanı temsil eden kurum olarak, kılınızı dahi kıpırdatmadığınız için ölen her çocuğun kanında sizin de parmağınız var. Bu köhnemiş, pörsümüş, içi boşalmış kurumlarınızla katliamı izlediniz. Asla unutmayacağız.

Avrupa'nın köhnemiş birliği, Halep düştü utan.

Beceriksiz ve iradesiz liderlerinizle, hiç bir sorunu çözemediniz, hiçbir krizi önleyemediniz. Ortadoğu'da darbelere, kaosa, teröre destek verdiniz, katliamları körüklediniz. Halep düşerken siz, Akdeniz'in sularında mülteci çocuklarının boğulmasını seyrettiniz. Katillerin dostusunuz, katliamın parçasısınız. Asla unutmayacağız.

Ayrılığın ve çaresizliğin Arap Ligi, Halep düştü utan.

O kibirli halinizle Arap olmakla övünürken, Arap kardeşleriniz Halep'te diri diri yakıldı, siz süslü salonlarda toplanıp mırra içtiniz, hiçbir şey yapmadan dağıldınız. Milyonlarca insan mülteci olurken, Akdeniz'de boğulurken, açlıktan ölürken, siz hiçbir şey yapmadan öylece baktınız. Halep'te öldürülen her Arap çocuğunun katilleriyle cinayete ortak oldunuz. Asla unutmayacağız.

Sözüm ona dünyanın en güçlü ama gerçekte en beceriksiz devleti Amerika, Halep düştü utan.

Başından beri Suriye konusunda beceriksizce politika üretemedin. Bir gün 'Esed'i devireceğiz' dedin, bir gün vazgeçtin. Verdiğin sözleri tutmadın, insanları ortada bıraktın. Suriye'yi Rusya'ya ve İran'a teslim ettin. 600 bin insan öldü, milyonlarcası evsiz kaldı, sen PKK'ya Kürt devleti kurdurmakla uğraştın. Onu da beceremedin. Halep düştü şimdi. Orada yere dökülen her kanda, Obama senin ve ülkenin de parmağı var. Bunu asla unutmayacağız.

İslam Cumhuriyeti kavramın yüz karası İran, kana boğduğun Halep senin oldu sonunda, utan.

Kerbela'yı, Hz. Hüseyin'i siyasi emellerin için sömürdün, Haşdi Şabi gibi katil ordular kurdun. Sonunda Halep'i Kerbela'ya çevirdin, çocukları susuzluktan, açlıktan öldürdün.

Bütün militanlarını Kerbela'nın intikamını almak için doldurdun, sonunda Şii-Sünni savaşını başlattın. İslam dünyasının en büyük fitnesinin baş aktörü oldun.

Rusya ve Çin'le işbirliği yapıp Yemen'de, Irak'ta, Lübnan'da, Suriye'de Müslüman kanı döktün. Şiilerin ve Sünnilerin yüz karası bir devlet olarak tarihe geçtin, utan. Asla unutmayacağız.

Ortadoğu'ya yeniden döndün, Halep'i kana buladın Rusya, utan

Bütün derdin güç göstermek, kontrol etmek, hakim olmak. Ortadoğu'da Amerika'nın beceriksizliğini görünce bütün gücünle geldin, Akdeniz'e yerleştin. Suriye'de İran'ın, Suriye'nin daha çok masum öldürmesi için destek verdin, silah verdin, uçak verdin, füze verdin. Hastane, okul, fırın vuracak kadar canileştin. Sonunda Halep senin oldu, bütün çocuk cesetleriyle berber. Utan. Asla unutmayacağız.

Birlik olamayan Müslümanlar, Halep düştü, utan.

Her yerde ölen ve öldüren Müslümanken, yine de birleşmeyi değil ayrışmayı seçen, Müslüman kardeşini ötekileştiren, gıybet eden, fitne çıkartan, bölen, kişisel çıkarını düşünen, pısırık Müslüman dünyası, Halep düştü, utan.

Bir tek mülteciyi ülkesine almayan sözde İslam ülkeleri, Halep düştü utan.

Onca zenginliğinize, onca geniş topraklarınıza rağmen, bir tek mülteciyi almadınız ülkenize. Onlar da Akdeniz'in sularında boğuldu, çöllerde kayboldu, yollarda can verdi. Halep düşerken, kılınızı kıpırdatmadınız. Siz de ölen her mültecide suç ortağısınız. Asla unutmayacağız.

Ülkelerini savunamayan, birlik olamayan muhalifler, Halep düştü utanın.

Elli parçaya bölünen, birbirine düşen, cahilce, ahmakça, canice işler yapan, ülkelerini koruyamayan, vatanlarını savunamayan muhalif gruplar, Halep düştü. Utanın.

Türkiye'de,

Halep düşsün diye duan eden, mezhep savaşı çıksın diye uğraşan, fitneyi körükleyen, iktidar düşmanlığı yüzünden katilleri savunan, umursamayan, görmeyen, birlik olmayan, aklını kullanmayan kim varsa, Halep düştü utanın.

Ve sen,

Bir insan olarak, bir Müslüman olarak, birey olarak, siyasetçi, diplomat, bürokrat, iş adamı, gazeteci, aydın, vatandaş olarak... Halep konusunda yaptıklarını gözden geçirmelisin.

Neyi doğru, neyi yanlış yaptığını bulmalısın. Hatalarını cesurca kabullenmeli, onları düzeltmelisin. Sonra da utanman gerekiyorsa, bunu kendine gür sesle söylemelisin.

Halep düştü...

Bu tarihin en utanılacak günüdür. Ancak yeni Halepler olmaması için kendimizi toparlamalıyız. Aklımızı, cesaretimizi, bilgimizi, tecrübemizi kullanmak zorundayız.

Halep hepimize ders olsun.

 

YORUMLAR 182
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah o zalimlerin belasını versin.o masumlarin feryatlari elbette bu kafirleri birgün perişan edecektir. Yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • katiller 7 yıl önce Şikayet Et
    dusmesini istiyen hayinlel o kanli ellerine pilikten kina yaksinlar pis caniler hep insan cani yakmktan zevk aldilar insan olamamis zavallilar
    Cevapla
  • malatya 44 7 yıl önce Şikayet Et
    kendı BM mılletlerımızı kuralım ıran ve ortadoğunun satılmışlarıda şımdıkı BM ye katılsın
    Cevapla
  • turk oglu turk 7 yıl önce Şikayet Et
    iranin islamla hic bir alakasi yok.seytan yuvasidir iran.iran seytan respublikasi
    Cevapla
  • ismail serin 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarih irani ilerde halebde muslumanlarin kanini icdigini cocuk kadin ihtiyar demeden sifilerin katletigini kizlari ve kadinlari kirletilerini tarih yazacak ve naletlen anacak lublanda filistinlri kusatma altina alarak kendi ölulerinin etini yedirten hizbu seytan terörunu tarih unutmadi sizlere allahin meleklerin peygamberlerin hakiki islam alimlerinin kanini ictiginiz cocuklarin kirletiginiz kadin ve kizlarin butun insanligin naleti sizin uzerinize olsun allah sizlerin belasini versin amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!