ABD İdlib'te muhaliflere saldırdı!

Suriye'de yapacağı hamleler için terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ABD, bu kez kendi uçağıyla muhaliflere saldırdı.

ABD İdlib'te muhaliflere saldırdı!
ABD İdlib'te muhaliflere saldırdı!
GİRİŞ 03.01.2017 19:38 GÜNCELLEME 04.01.2017 04:11
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Rusya'nın garantör olduğu ateşkes anlaşmasının ardından Suriye'den çatışma haberleri iyice azalmıştı. Ancak ABD'den provokatif bir hamle geldi. Uzun zamandır bölgede saldırılarını taşeron örgütler üzerinden yürüten ABD, İdlib'de, muhaliflere ait bir karargaha saldırdı.

İdlib'e bağlı Sermede ilçesine bağlı Kefer Daryan köyünde bulunan ve Suriyeli muhalif gruplardan Şam'ın Fethi Cephesi'ne ait karargah bir B-52 tipi savaş uçakları ile vuruldu. Şam'ın Fethi Cephesi'nin en önemli karargahlarından biri olarak gösterilen karargahta 26 savaşçının hayata gözlerini yumduğu belirtiliyor.

ATEŞKES TASARISI BM'DE DE KABUL EDİLMİŞTİ

Suriye'de Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde ateşkes ilan edilmiş, BM Güvenlik Konseyi'nde de ateşkes hakkındaki karar tasarısını kabul edilmişti.

Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı teröristler, ülkenin bazı bölgelerinde ateşkesi ihlal etmişti.

YORUMLAR 158
  • sülo 7 yıl önce Şikayet Et
    abd bu topraklardan ve ortadoğudan kovulmalıdır.
    Cevapla
  • hepimiz biliyoruz 7 yıl önce Şikayet Et
    Terörist başı ve Ümmetimin düşmanı kan emici haçlı amerika
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    en büyük terörist devlet ABD dir bunu haykırmalıyız yüzlerine.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    madem abd pkk ya stinger verdi artık muhaliflerinde stinger edinmesi lazım
    Cevapla
  • Hüsamettin ŞENER 7 yıl önce Şikayet Et
    Defalarca söyledim ABD 100 yıl önce haçlı petrol hırsızı,soyguncu,soykırımcı avrupalı devletler gibi davranıyor. Bu aşağılık katil haçlılar. Dünyada Huzuru,Adaleti,Refahı Sağlayan Tek Devlet OSMANLI TÜRK İMPARATORLUĞU Olduğunu bildiği için. Ona saldırdı ve dünyayı 100 yıldır soydular alçakca katliamlar yaparak. Bu iş karlı olduğunu gören ABD şimdi başladı aynı alçaklığı Tekrarlamaya. Kızılderilileri 50 MİLYON 'unu katlederek altınlarını,Topraklarını gasp ettiği yetmemiş gibi. 100 MİLYON'u aşkın Afrikalıyı Köle olarak zorla kaçırdı. 90 MİLYON'unu Gemilerde havasızlıktan ÇILDIRTARAK Katletti. Dünyanın soyguncu,soykırımcı,katil devletlerinden biridir. KAR peşinde koşuyor manyakca...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...