Teröristin cep telefonundan çıkan tanıdık isim

Yılbaşı gecesini kana bulayan teröristle ilgili yeni ipuçları ortaya çıkıyor.

GİRİŞ 05.01.2017 07:56 GÜNCELLEME 05.01.2017 09:17
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Reina katliamını gerçekleştiren ve Ebu Muhammed Horasani kod adını kullanan teröristin kullandığı bir cep telefonuna ulaştı. Telefon kayıtlarında yapılan araştırmada, tanıdık bir isme rastlandı. Bu isim, Tacik İlyas kod adını kullanan Muhammed Kerim’den başkası değildi. Özbek kökenli Muhammed Kerim, Aralık ayı başında İstanbul Emniyeti’nce gözaltına alınmıştı.

Telefondaki diğer bir kayıt ise, DAEŞ içindeki önemli bir konumda olan ve sadece Hoca Aka kod adını kullandığı bilinen sözde İstanbul sorumlusunun yardımcısı Yusuf kod adlı İlyas Mamasharipov olduğu belirlendi. İlyas Mamasharipov, İstanbul Emniyeti’nce Ortaköy saldırısı sonrasında gözaltına alındı.

Mamasharipov’un verdiği ilk bilgilerle eylemcinin kod adı ortaya çıkarıldı. Ayrıca, eylemcinin Arapça, Rusça ve Özbekçe konuştuğu belirlendi.

Araştırmalarda, eylemcinin yanında bir kişiyle birlikte 15 Aralık günü 21.30’da otobüsle Konya’dan İstanbul’a gittiği saptandı. Otobüsün 27-28 numaralı koltuklarında seyahat eden ikilinin biletlerinin, Umumuhamet ve Zabiullah adına kesildiği görüldü. Polisin, bu isimler üzerinde de incelemesi sürüyor.

Bilgileri Milliyet yazarı Tolga Şardan köşesinden paylaştı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 34
  • Araştırıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu TÜR OLAYLAR(Yürüyüş, Kara Propaganda, Provakatör ve Çeşitli İllegal Eylemler ile Silahlı Eylemler ve Bombalı Eylemlerde)da Genellikle Cumhuriyet, DHA, Milliyet vb.ler çıkıyor
    Cevapla
  • Analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kesin Taciktir ve arkasında İran olma ihtimali çok yüksektir. Azmettirici olarak İranı düşünmek gerek. Çünkü olayın ardından CHP lilerin sanki bu olayı biliyormuş veya bekliyorlarmış gibi iç savaş çıkartacak laiklik ve yaşam tarzı vurguları yaparak halen AK partiyi Daeş destekçisi ilan etmesi tesadüf değildir. CHP de birileri sanki buna hazırlıklı idi.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar geri gonderilmeli.Yoksa basimizi cok agritacaga benziyorlar.
    Cevapla
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    yine fitne fesat dolmuş buraya. yok niye bulunmamış mış, yok suçu bilmem kime atmışlar... siz kimden yanasınız açıkça söyleyin yorum yapanlar. korkmayın
    Cevapla
  • konyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede kerkez elini kolunu sallaya sallaya girip çıkıyor bu cani konyaya geliyor ev kiralayıp iş arıyor eşini çocuğunu alıp geliyor nasıl olurda yabancı bir ülkeden gelip burda ev kiralayıp iş arıya bilir kimse sen neyin nesisin diyen yok bunlardan milyonlarca kişi var ülkemde ne yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'