Katliamcının karısı: Oğlumu İran'a götürdüler!

Önceki gün tutuklanan Reina saldırganının eşi Zarina Nurullayeva, sorgusunda DEAŞ’la hiçbir ilgisinin olmadığını iddia etti ve “Oğlumu kaçırdılar, bulmama yardım edin” dedi.

Katliamcının karısı: Oğlumu İran'a götürdüler!
Katliamcının karısı: Oğlumu İran'a götürdüler!
GİRİŞ 05.02.2017 07:11 GÜNCELLEME 06.02.2017 09:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Reina saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında saldırgan Abdulkadir Masharipov’un eşinin de aralarında bulunduğu 11 kişi çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği, 11 şüphelinin “örgüt üyeliği” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, 2 şüphelinin ise ayrıca “kasten adam öldürmeye yardım” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. 

Saldırgan Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva, hakimlik sorgusunda eşinin yaptığı saldırıdan gözaltına alınınca haberi olduğunu söyledi. İşte Nurullayeva’nın ifadesinden satır başları: “Bana söylenen suçlamaların çoğu yalandır. 20 gün kaldığım dairede DEAŞ ile ilgili bir mevzu açılmadı ve onların da DEAŞ örgütü üyesi olduklarına ilişkin bir bilgim yoktur. Ben Türkiye’ye geleli 1 yıl oldu. Eşimle birlikte İran’dan Türkiye’ye kaçak yollardan geldik. Bir bayana ‘Burada kalırsanız zarar görürsünüz’ şeklinde bir söz söylemedim.” 

OĞLUMU BULMAMA YARDIMCI OLUN

“Biz gözaltına alınmadan önce iki kişi gelip çocuğun üstünü giydirmemi ve İran’a götüreceklerini söyledi. Ve bundan eşimin haberi olduğunu söylediler. Benim oğlumu bulmama yardımcı olmanızı istiyorum. Benim bu işlerle hiçbir alakam yoktur. Kocam da beni terk etti gitti, iki çocukla ortada kaldık. Serbest bırakılmayı talep ediyorum.”

KATLİAMIN ERTESİ GÜNÜ...

Zarina Nurullayeva’nın ifadesi, Reina saldırganının öldü sanıldığını ortaya çıkardı: “Kocam olaydan 3 gün önce evden çıktı ve bu olaylar meydana geldi. Katliamın ertesi günü eşimin 2 arkadaşı eve geldi. Bana kocamın yasını tutmamı söyledi, ‘Ne oldu nereye gitti neden şehit oldu’ dedim. O da bana ‘Eşin büyük işler yaptı’ dedi. Ancak daha sonra gelerek ‘Yas tutmana gerek yok kocan ölmemiş’ dedi. Polisler bizi almaya gelene kadar haberim yoktu. Bizi gözaltına almaya geldiklerinde polise sorup öğrendim eşimin Reina saldırısını gerçekleştirdiğini.”

 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 19
  • urfalı ıbo 7 yıl önce Şikayet Et
    trampa sonuna kadar hak verıyorum turkıyenın yerınde olsam ne kadar ne oldugu belırsız yabancı varsa surıyelı dahıl hepsını kovarım
    Cevapla
  • serap 7 yıl önce Şikayet Et
    KADINıda atın gitsinn !!!! abd uşakları
    Cevapla
  • iran daeş 7 yıl önce Şikayet Et
    iran suriye de eğitiyor türkiyeye yolluyor ırakta daeşi cıkran irandır daeş iran malıdır
    Cevapla
  • İran oyunu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar iranin korkutup para ile katliam yaptirip turkiyeyi yaniltmak icin kullandigi sahtekarlar..
    Cevapla
  • Evet için eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Köy de şehir de yaşayan herkes güvenlik güçleri ne yardımcı olmalı. Şüpheli her insanı bizde gözlemeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler