NYT, NATO'yu Türkiye'ye müdahale etmeye çağırdı!

New York Times ve CNN, Trump'ın Erdoğan'ı referandum kutlaması için aramasını hazmedemedi. New York Times NATO'nun Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini yazdı.

NYT, NATO'yu Türkiye'ye müdahale etmeye çağırdı!
NYT, NATO'yu Türkiye'ye müdahale etmeye çağırdı!
GİRİŞ 19.04.2017 11:25 GÜNCELLEME 19.04.2017 11:26
Bu Habere 499 Yorum Yapılmış

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), anayasa değişiklikleriyle ilgili Pazar günkü referandum hakkında "Türkiye'de demokrasi kaybetti" başlıklı bir başyazı yayımladı. 

NATO'yu Türkiye'ye müdahale etmeye çağıran gazete,  Trump'ın Erdoğan'ı aramasını da "şok edici derecede yanlış bir karşılık" olarak yorumladı.

İşte o yazıdaki skandal ifadeler:

"Bu referandum, Erdoğan'ın uzun bir zamandır Türkiye'nin parlamenter sistemini güçlü bir başkanlıkla değiştirme çabasının da başarıya ulaştığı anlamına geliyor. Her ne kadar Türkiye, NATO'nun hayati bir üyesi olsa da demokratik değerler üzerine inşa edilen bu ittifak içerisinde giderek ayrışan bir üyeye dönüşüyor.

Erdoğan, Avrupa ve Amerika ile çatışmaya girdi, Batı karşıtı düşmanlıkları ateşledi ve Rusya ile flört etmeye başladı.

NATO ÜLKELERİ "TÜRKİYE'DEKİ DEMOKRASİ SAVUNUCULARINA" CESARET VERMELİ 

NATO ülkeleri, Erdoğan'ın otokratik eğilimlerini kontrol altına almak için ellerinden gelen her şeyi yaparken, Türkiye'de demokrasi savunucularına da cesaret vermelidir.

TRUMP'IN ARAMASI ŞOK EDİCİ

Beyaz Saray, Başkan Trump'ın Pazartesi günü Erdoğan'ı telefonla kutladığını açıkladı. Bu, şok edici derecede yanlış bir karşılık oldu.

SOKAK İMASI!

Nihayetinde, Türkiye'de demokrasi yeniden canlanacak olursa bu, Erdoğan'ın dayattığı otoriter sistemi kabullenmek istemeyen milyonlarca Türk'ün sayesinde olacak. Haklarını ve özgürlüklerini geri almanın bir yolunu bulacaklar."

CNN GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI

Trump'ın daha önce "Siz yalan habersiniz" diyerek tepki gösterdiği CNN de, iki lider arasındaki telefon görüşmesini hazmedemedi ve yine iş başına geçti.

CNN, Trump-Erdoğan görüşmesiyle ilgili karalama kampanyası yaparak, "Görüşmede referandumdan ziyade, bölgesel konular ve NATO konuşuldu" iddiasına yer verdi. 

YORUMLAR 499
  • Vatan 1, Millet 1 6 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE yoksa "nato" bir hiçtir.
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    bakıyorum nasılda tutuşmuş bu haçlılar,bu refarandum 2.OSMANLI nın ilanıydı anlayana tabi.
    Cevapla
  • TÜRKOĞLUMÜSLÜMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    kendini demokratik gören avrupalılar mesele islam ve türkler olduğu zaman hemen canavarlaşırlar.ezelden beri böyledir haçlı seferleri siyonist oyunlar vs...
    Cevapla
  • HAKAN BAYKAL 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar zıvanadan çıkmış haçlı köpekleri yaşlı avrupa savaşıp kırılmak için bahane arıyor.haktan hayırlısı olsun.ALLAH kalplerine korku salsın bizim kalbimizde korku adına bir nokta dahi bırakmasın amin.
    Cevapla
  • 'BakTürklerGeliyor' 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da çocukları korkutmak için 'BakTürklerGeliyor' derlermiş. Şimdi ise kendileri gerçekten korkuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi