AB'yi uyardı: Türkiye'yi eleştirmekten kaçının

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, Avrupa güvenliğinin Türkiye'deki istikrara bağlı olduğunu belirterek, AB'ye Türkiye'ye karşı tutumundan ötürü uyarıda bulundu.

AB'yi uyardı: Türkiye'yi  eleştirmekten kaçının
AB'yi uyardı: Türkiye'yi eleştirmekten kaçının
GİRİŞ 28.04.2017 20:48 GÜNCELLEME 28.04.2017 21:24
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Malta'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Gayri Resmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Burada Macar Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı değerlendirmede bulunan Szijjarto, AB'ye, Türkiye'ye yönelik tutumları nedeniyle uyarıda bulundu.

Szijjarto, AB'nin Ankara'yı sürekli eleştirmekten vazgeçmesi ve diyaloğu sürdürmesi gerektiğine dikkati çekti. Bunun sadece ekonomik sebeplerden dolayı değil aynı zamanda AB'nin güvenliği için de gerekli olduğunu vurgulayan Szijjarto, şunları kaydetti:

"Özellikle de AB 3 milyar avro karşılığında Türkiye'den sığınmacı akınını durdurmasını istedikten sonra güvenliğinin Türkiye'nin istikrarıyla başladığının farkına varmalı. Türkiye'nin istikrarı sarsılırsa anlaşmanın uygulanması ciddi problemlerle karşılaşabilir ve Türkiye'den milyonlarca sığınmacı Batı Balkan rotasına yönelir.

'MUTABAKATI TEHLİKEYE ATIYOR'

Eğer Türkiye'den sığınmacı akını başlarsa hiç bir dirençle karşılaşmadan çok kısa bir süre içinde Macaristan'ın güney sınırlarına ulaşır. Türkiye'nin sürekli eleştirilmesi AB-Türkiye mutabakatını tehlikeye atıyor.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Vaaay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainler hiç kimseye boşuna iyi şeyler söylemezler. Hep bir ağızdan olumlu konuşuyorlar. Bana yeni bir saldırı için fırsat kolluyorlar gibi geliyor.
    Cevapla
  • Cekic 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan bize darbe onun soksanız bir suriyelileri göndermeyiz rahat olun neden Merkel
    Cevapla
  • ersa 6 yıl önce Şikayet Et
    akıllı insan başka olyor.ilerisini gören adam başka ama bu ab geri zekâlı yaw.
    Cevapla
  • mesutttt 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında bu sefer bizim ab ye oyun oynamamız lazım bunların derdi belli suriyeliler.bu süreç bundan sonra bizim isdediğimiz şartlarda devam edecek diye yoksa hemen önlerine koyacaksın ANAHTARI....
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    AB iyi bir birlik degil....herkes cikmak istiyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı