FETÖ orada örgütlenmeyi sürdürüyor

MİT’in, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gönderdiği raporda, terör örgütünün devleti ele geçirme amacının yanı sıra ‘casusluk örgütü’ olma özelliği taşıdığı da kaydedildi

FETÖ orada örgütlenmeyi sürdürüyor
FETÖ orada örgütlenmeyi sürdürüyor
GİRİŞ 30.05.2017 06:18 GÜNCELLEME 30.05.2017 06:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gönderdiği raporda, FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında nasıl hareket ettiğine ilişkin olarak ‘cezaevinde hiyerarşik örgütlenmeyi sürdürdükleri’, üyelerine, ‘başka dini cemaatlere girerek kamufle olmaları’ ve ‘yurt dışına kaçmaları’ gibi talimatlar verdikleri tespitlerini sıraladı.

‘İŞBİRLİĞİ ARAYIŞI’

Raporda, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında kırılma noktasının, Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla vatandaşların sokağa çıkması olduğu belirtildi. Raporda, FETÖ’nün devleti ele geçirme amacının yanı sıra ‘casusluk örgütü’ olma özelliği taşıdığı da kaydedildi.

Raporda, 15 Temmuz sonrası FETÖ’nün izlediği stratejiye ilişkin yapılan değerlendirmelerden bazıları şöyle:

Devlet kurumlarında çalışan ve açığa çıkmamış örgüt mensuplarını korumak amacıyla bu kişilerin FETÖ/PDY karşıtı tutum sergilemeleri ve darbe karşıtı ifadeler kullanmaları yönünde uyarılarda bulunmaktadır.

Diğer terör örgütleriyle işbirliği arayışlarını artırmaktadır.

Örgüt okullarında görev yapan öğretmen ve sorumlu düzeydeki şahısların, okulların kapatılması akabinde, örgütsel bağlılığın/ilişkilerin devam etmesi açısından eski öğrenciler ve aileleri ile irtibatlarını devam ettirmelerini sağlamaktadır.

‘KAÇMAYA TEŞVİK’

Yakalanma ihtimali bulunan örgüt mensupları yurt dışına kaçmaya teşvik etmektedir.

Sosyal medyadan toplumsal huzursuzluk meydana getirmeye matuf paylaşımlarda bulunmakta ve profesyonel bir psikolojik harekât çalışması yürütmektedir.

Raporda, FETÖ’nün emir komuta zinciri ekseninde hiyerarşik örgütlendiği ve talimatlara ‘kutsiyet’ kazandırıldığı anlatılırken, terör örgütü olmasının yanı sıra uluslararası ‘casusluk örgütü’ nitelendirmesinde bulunuldu. Bu konuda “Çeşitli yabancı misyon temsilcileriyle mahiyeti bilinmeyen görüşmelerde bulunması söz konusu yapının casusluk faaliyetlerin de de bulunan bir terör örgütü olduğunu ortaya koyan unsurlardır” ifadeleri kullanıldı.

Dini değerler değişmezken, zamana ve şartlara göre kendisini değiştirdi” denilen raporda, FETÖ’nün devleti kendisine hasım olarak gördüğü, her türlü baskı, tehdit, şantaj ve ahlak dışı yöntemler kullandığı belirtildi.

ABD’DEN 500 MİLYON DOLARLIK GELİR

Raporda, FETÖ’nün karargâh merkezinin ABD olduğu ifade edilirken, özellikle eğitim alanında örgütlenildiği belirtildi. FETÖ’nün ABD’de dördü üniversite, 155’i charter okul olmak üzere toplam 312 okulu bulunduğu, 12 okulun da açılmak üzere olduğu kaydedilen raporda, en büyük charter okul ağının Teksas (Harmony), Ohio (Horizon), Kaliforniya (Magnolia) ve Florida’da bulunduğu bildirildi. Raporda, “Yaklaşık 60 bin öğrencinin eğitim aldığı ve 5 bin civarında kişinin çalıştığı 27 eyaletteki 155 charter okul vasıtasıyla örgüt, ABD devletinden yıllık 500 milyon ABD doları gelir elde etmektedir” denildi.

KIRILMA NOKTASI

Raporda, 15 Temmuz darbe girişiminin kırılma noktası ile TSK ve emniyet içinde darbeye bulaşmayanlara dizilen övgü şu ifadelerle anlatıldı:

“FETÖ/PDY’nin kapsamlı terör eylemi ve darbe girişimi, devlet büyüklerinin ve siyasi partilerin kararlı duruşu, güvenlik güçleri ve halkın direnişi ile bertaraf edilmiştir. Darbe girişimine; Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra diğer illerdeki örgüt mensupları da koordineli olarak iştirak etmiş, ancak Sn. Cumhurbaşkanı ve Sn. Başbakan’ın çağrıları üzerine duyarlı vatandaşlarımızın darbe teşebbüsü esnasında sokağa çıkmalarıyla olayların seyri değişmiştir. FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunmayan TSK ve Emniyet mensuplarımızın vefakâr mücadelesiyle darbecilerin durdurulması sağlanmıştır.”

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 14
  • muratt 6 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk laikliği İslamı bu cemaatlerden kurtarmak için getirdi.Hz.Muhammed zamanında cemaatler varmıydı?
    Cevapla
  • AHMET 6 yıl önce Şikayet Et
    En büyük cemaat islam cemaatidir. Cemaat olmasaydı islam bugünlere gelemezdi. Sorun cemaat olmakta değil, önemli olan cemaatin amacı. Zararlı mı yararlı mı?
    Cevapla
  • misafir79 6 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik devlet yonetim sistemi bicimidir. Din yonetme bicimi degil!!! Laiklik kendi din anlayisini ummete dayatmaya kalkti ve buyuk olcude tahribata yol acti. Haliyle ummet yasal yasaklarla ugrasirken her turlu saklabanin eline dustu maalesef. Kiyamette bu sistemi getirenler ve olumune savunanlar bu yaptiklari tahribati yuce Rabbimize nasil anlatacaklar.. Su anda ummetin fesada ugramasinin (rahat %70) musebbibi onlardir.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    AB ve ABD yalnız bu hainler için ülkemizde idamı kaldırttı. ne tesadüf ki bu da koalisyon yıllarında 2000 li yıllarda kaldırıldı. AB ye girme adına alınan bu yanlış karardan dönme zamanı geldi de geçiyor bile. bu hainlerin bu tür eylemlere bir daha kalkışmaması için başta iktidar olmak üzere MHP zaten destek verecektir. Bir nevi Mhp nin koalisyon zamanında belki o zamanın şartlarında alınmış olan bu karar düzeltilmiş olur. çünkü vatan hainliği, darbe ve benzeri bazı suçların toplum nezdinde hiçbir mazereti yok. insanlarda adaletsizlik hissi uyandırıyor, ayrıca bazı suçlar var ki insanlar kendi adaletini kendi sağlamak istiyor.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz öncesi hükümet cumhurbaşkanı karşıtları hepsi anında aynı şeyleri ağız birliği yapmış gibi konuşuyorlardı ilkin okudukları gazetelere internet haberlerine bağlamıştım 15 temmuzdan sonra şifreli programlar tarafından organize olduklarını yalan dolanlarını , topluma oralardan yaydıklarını düşünüyorum
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    hücre hapsine atmak gerek ya da bizzat darbenin içinde yer alan, suçu sabit olanlar için idam çıkarılması gerekir. ibreti alem için. aynısı terör suçları için de.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan bu iş kolay bitmeyecek. İlerde bizleri çok iyi günler beklemeiyor sanırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...