İnternetten izledi, bu hale geldi

Tekirdağ'da bir grup çocuğun yaptığı patlayıcı parlayınca ortalık cehenneme döndü.

İnternetten izledi, bu hale geldi
İnternetten izledi, bu hale geldi
GİRİŞ 20.06.2017 16:09 GÜNCELLEME 20.06.2017 16:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde bir grup çoçuk, arkadaşlarını korkutmak için internetten öğrendikleri yöntemle içini aseton ve çatapatlarla doldukları plastik damacanadan patlayıcı yaptı. Çocuklar damacanayı kibritle yakmak isterken meydana gelen parlama sonucu 7 yaşındaki Arda Gülenoğlu, yaralandı.

Şarköy’de yaşları 7 ile 10 arasında değiştiği belirtilen bir grup çocuk arkadaşlarını korkutmak için internetten gördüğü yöntemle boş plastik damacananın içine aseton ve çatapat doldurdu. Ardından içine yaktıkları kibriti atmlarıyla birlikte damacanının içindeki yanıcı madde alev alarak parlamasıyla birlikte çocuklardan Arda Gülenoğlu, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan yanıklar nedeniyle ağır yaralandı. Çocuk, durumu fark eden ailesinin ihbarı üzerine gelen ambulansla Şarköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yüzünde ve vücudunda yanıklar ikinci derece bulunan Gülenoğlu, daha sonra Çorlu Devlet Hastanesi, oradan da yanık ünitesi bulunan İstanbul’daki başka bir hastaneye sevk edildi.

BABADAN YAŞANANLARA TEPKİ

Yaralanan çocuğun babası Hakan Gülenoğlu, yaşananlara tepki gösterdi. Gülenoğlu, "Yazlıkta çocuklar internetten ‘bomba yapımı’ diye izleyip onu uygulamaya kalkmışlar. Damacana su bidonunun içerisine aseton ve çatapat atıp kibriti içine atmışlar. Bidon alev alıp çocuğun yüzüne geliyor. Vücudunda ikinci ve üçüncü derece yanık var. Gözünün korneasında yanık var. Tedavi devam ediyor. Daha iyi bir tedavi için araştırıyoruz. İnternetten çocuklara uygun olmayan videoların kaldırılması için hukuki mücadele başlatacağım. Anneler ve babalar lütfen çocuklarının ellerine verdikleri tablet ve cep telefonundan ne izlediklerini mutlaka takip etsinler" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • garip 6 yıl önce Şikayet Et
    internetime dokunma,ya ne oldu.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık günah her şeyde bir hayır vardır.
    Cevapla
  • fikret 6 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsunda hemen internete suç bulmak? sen anne baba olarak nerdesin?
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Youtubeden video engellemek istiyorsanız; 1- Opera, chrome, mozilla eklentisi olan " Video Blocker " eklentisini yükleyin. Sonra eklenti simgesine tıklayıp + (artı) işaretine basıp kanalın ismini girin. youtube üzerinde artık bu kanala girmiş dahi olsanız video izleyemezsiniz.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    2- Diğer başka uygulama daha var. (( https://greasyfork.org/tr/scripts/9932-youtube )) sitesinde ki uygulamayı yüklemek. Bunu çalıştırmak için bir eklenti daha gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
KDV hilesiyle büyük soygun