Bir koyun atlayınca 80 tanesi arkasından atladı!

Van'ın Muradiye İlçesi'nin Alkasnak Mahallesi'nde kayalıktan peş peşe atlayan 80 koyun telef oldu.

Bir koyun atlayınca 80 tanesi arkasından atladı!
Bir koyun atlayınca 80 tanesi arkasından atladı!
GİRİŞ 12.07.2017 15:28 GÜNCELLEME 12.07.2017 15:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Muradiye İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Alkasnak Mahallesi'nde yaşayanlara ait yaklaşık bin 150 koyun, otlatıldığı sırada kayalıklara doğru gitti. Bu sırada bir koyun kayalıktan atlamaya başlayınca, sürüdeki diğer koyunlar da peşinden atlamaya başladı. Durumu fark eden çoban Erkan Özer, sürüdeki diğer koyunların atlamaması için müdahale edip hayvanları geri çevirmeyi başardı. Fakat 80 koyun ise kayalıklardan atlayarak telef oldu.

Çoban Özer, "Mahallede bulunan 8-10 kişiye ait koyunları otlattığım sırada bir koyun kayalıktan atladı. Bir koyun atlarken değir koyunlar da onun arkasından atlamaya başladı. Atlayan ve telef olan koyunları görünce, diğer koyunların önünü kesmeye çalıştım. Ancak kayalıklardan atlayan 80 koyun telef olmuştu. Çok üzüldüm. Bu koyunlar neden böyle bir şey yaptılar anlayamadım" dedi.

Koyun sahiplerinden Ercan Yiğit ise mahallede her vatandaşa ait koyunun olduğunu belirterek, "Geçimlerimizi bu koyunlarla sağlıyorduk. Çoğu vatandaş burada mağdur oldu. Yetkililerden yardım talep ediyoruz" dedi.

2015'TE 400 KOYUN TELEF OLMUŞTU

Van'ın Gevaş ilçesinde 400 tane koyun grup psikolojisine bürünerek, kendilerini uçurumdan aşağı atarak intihar etmişlerdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • fatih berilğen 6 yıl önce Şikayet Et
    Kasapları uzak tutun
    Cevapla
  • uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    Onları atlatan yüce yaradan her şeyin en iyisini bilir. insan oğlu zekatını, sadakasını keşke düzgün verse, Malına haram katmasa ne güzel olurdu.
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi de yetkili ne yapsın kardeşim. Mahallelinin koyunlarıymış. Alsınlar, koyun kaç para. Sakın 'koyun alacak paramız yok' demeyin deli etmeyin adamı! Sigarayı az için!
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    sürü psikolojisi aynı yalandan adalet yürüyüşü, terör örgütlerini üyelerini aklama yürüyüşüydü yürüyüşe teröristlerde destekçileride katıldı hepsi deşifre oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!