Saldırı hazırlığındaki canlı bomba öldürüldü!

Mersin'de MİT binasının yanında bulunan polis merkezine bombalı saldırı yapmak üzere olan bir terörist vurularak etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 06.09.2017 09:29 GÜNCELLEME 06.09.2017 12:36
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Mersin'de MİT Bölge Müdürlüğü binası ile yan yana olan 50'nci Yıl Polis Merkezi'ne bu sabah saldırı girişiminde bulunan  Suriye uyruklu 'canlı bomba' Abdulkadir E. ölü ele geçirildi.

Olay saat 09.30 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi 2 Çevre Yolu üzerindeki MİT Bölge Müdürlüğü ile yan yana olan 50'nci Yıl Polis Merkezi önünde meydana geldi. Cadde üzerindeki şüpheli hareketleriyle dikkati çeken kişiyi polis takibe aldı. Kısa süre sonra MİT Bölge Müdürlüğü yanındaki 50'nci Yıl Polis Merkezi'ne yönelen bu kişiye polis 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayın hızlanan şüpheli, 50'nci Yıl Polis Merkezi'ne ulaşmasına 50 metre kala açılan ateşle öldürüldü. Çevre güvenliği alındıktan sonra gelen bomba uzmanları, cesetteki patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Ceset olay yerinde yapılan incelemenin ardından Mersin Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

SURİYELİ ÇIKTI

Yapılan ilk soruşturmada 50'nci Yıl Polis Merkezi'ne saldırı girişiminde bulunan 'canlı bomba'nın Suriyeli 20 yaşındaki Abdulkadir E., olduğu belirlendi. Polis merkezi yakınındaki bir apartmanda oturduğu belirlenen Abdulkadir E.'nin evine baskın yapan polisler, babası  Ahmet E.'yi gözaltına aldı ve evde arama yaptı.

100  METRE YAKININDA OTURUYOR

Teröristin 3 yıldır ailesiyle birlikte polis merkezinin hemen 100 metre yukarısında bir apartmanda kaldığı ortaya çıktı.

'Canlı bomba' Abdulkadir E.'nin  2 kardeşinin Suriye'deki çatışmada öldüğü. kendisinin de başından şarapnel parçasıyla yaralandığı ve sol tarafının kısmi felç olduğu bilgisine ulaşıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Mersin'de "dur" ikazına uymayınca vurulan teröristin, omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bugün saat 08.15 sıralarında Yenişehir ilçesi, 50. Yıl Polis Merkezi Amirliği’ne 50 metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahıs görülmesi üzerine şüpheli şahsa "dur" ikazında bulunuldu. Ancak "dur" ikazına uymayarak polis merkezine doğru yürüyerek ilerlemeye devam eden şahıs, omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirildi.
Ölü olarak ele geçirilen Suriyeli erkek şahsın kimlik bilgileri ve örgütsel ilişki ve irtibatlarının tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı açıklamada, saldırı hazırlığındaki bir "canlı bombanın" emniyet güçlerinin başarılı çalışmaları sonucu etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Olay yerine gittiğini belirten Ercan, "Teröristin DEAŞ üyesi olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Kısa sürede detaylı açıklamayı yapacağız. Polis ekiplerimizin başarılı çalışmasıyla önemli bir saldırı engellendi. Teröristin üzerinde canlı bomba yeleği ele geçirildi." ifadelerini kullandı.

İNCELEME SÜRÜYOR

Teröristi polis merkezi yakınlarında etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin incelemesi sürüyor.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 46
  • hakan gardas 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin isine gelmiyor haberlerinde hic bas etmediler.
    Cevapla
  • Biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberlerde duydum bunun 2 kardeşi de suriyede Deaş taymış. Burada felç tedavisi görmüş. İyileşir iyileşmezde bu eylemi yapmış. Biraz besle kargayı oysun gözünü olmuş. Türkiyede başka yakınları var mı bulun.Derhal ailesi bir daha girmemek üzere sınır dışı edilmeli
    Cevapla
  • Yanlış politika 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye politakasının yanlışlığıını vatan evlatları çekiyor.Kabullenilsin ve bu yanlıştan vazgeçilsin artık.
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Hain sende konusuyorsun ya ozgurluk size fazla
    Cevapla
  • aki 6 yıl önce Şikayet Et
    bayram dönüşü dikkatli olunmalı suriyeli gençleri bir an önce gitmeli
    Cevapla
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    besle kargayı oysun gözünü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı