Çavuşoğlu: YPG’nin asıl amacı Suriye’de...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG’nin Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 20’sini kontrol ettiğini ve bu durumun önemli bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu: YPG’nin asıl amacı Suriye’de...
Çavuşoğlu: YPG’nin asıl amacı Suriye’de...
GİRİŞ 18.11.2017 09:18 GÜNCELLEME 18.11.2017 09:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dün İstanbul’da bir grup yabancı gazeteciyle bir araya gelen Çavuşoğlu, “Fırat Kalkanı operasyonundan bu yana neredeyse 100 bin kadar Suriyeli Cerablus’a, El Bab’a, diğer köy ve kasabalara geri döndü. Ancak YPG ülkenin neredeyse yüzde 20’sini kontrol etse de kontrolündeki bölgelere dönmeye cesaret eden tek bir Suriyeli Kürt yok. Çünkü YPG bu insanların evlerini, mallarını, her şeyini aldı” dedi.

 

‘SURİYELİ KÜRTLER DÖNEMİYOR’

YPG’nin amacının “DEAŞ’a karşı savaşmak ya da ülkenin birliği değil, daha fazla toprak kazanmak” olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, örgütün kendilerine muhalif Kürtleri de kontrol ettiği yerleşimlerden çıkmaya zorladığını ifade etti. Suriye’nin geleceğini Suriyelilerin belirlemesi gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, bunun için bir anayasa, seçim kurulu ve yasası gerektiğini hatırlatarak, Türkiye’nin Suriye halkında böyle bir talep gelirse yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

YORUMLAR 1
  • Gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Ortadoğu Yen'i bir savaşa hazırlanıyor ,bu savaş Lübnan'dan başlatacak sudiarabistan ,İsrail yaklaşmasın sebebide bu. Hizbullah'a karşı Sudiarabistan İsrail ile ortak bir savaş başlatacak ,hedef tatbiki İran bölgede çıkacak bu savaşa Türkiye hazır olmalı, çünkü bu savaşım sununu mesep çatışmasına bağlamak isteyeceklerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!