Bakan Eroğlu: Teröristleri şaşırtmak için...

Bakan Eroğlu, PYD’li teröristlerin Amanos Dağları üzerinden Türkiye’ye geçişini engellemek için Asi Nehri üzerine sedde yapıldığını açıkladı.

GİRİŞ 26.01.2018 10:20 GÜNCELLEME 26.01.2018 14:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afrin’deki “Zeytin Dalı Harekatı”na bakanlık olarak destek verdiklerini belirterek, “Silahlı orman muhafızlarımız ve 60 iş makinemiz TSK’nın emrinde” dedi.

Bakan Veysel Eroğlu başta Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdi.

Eroğlu özetle şunları söyledi:

“Birkaç tane milli olmayan unsur dışında herkes harekatı destekliyor. Ayrıca, askerlerimizin adeta eğlenceye gider gibi şehadete koşması bir gurur vesilesi.

Bu harekâta bakanlık olarak destek veriyoruz. Silahlı orman muhafızlarımız var. Araç gereç açısından da üst noktalardayız. Bir seferberlik halinde şu anda bölgede 60 iş makinemiz TSK’nın emrinde. Hatta gece gündüz çalışıyorlar. Sınır güvenliğimiz için büyük betonarme paneller konuluyor. Teröristleri şaşırtmak için bu beton bariyerler kaldırdık. Afrin’den teröristler Asi Nehrini geçerek Amanos dağlarına gidiyorlardı. Biz oraya çok devasa bir sedde yapıyoruz. Bu sedde, geçişleri zorlaştıracak. İnşaatı da başladı...



ASKERLERİMİZ DİŞİNİ SIKSIN

Harekâtın yürütüldüğü bölgede kısım kısım sis ve yağmur var. Cuma günü (bugün) yağış görülüyor. Sıcaklıklar düşük. Özellikle cumartesinden itibaren yağışlı hava gidecek, hava açacak. Bu durumda esas oradaki teröristler zor durumda kalacak. Burseya Dağı’ndaki sis de kalkacak. Askerlerimizden şunu istiyorum, dişlerini sıksınlar. Meteoroloji orada gözlem yapıyor, tahminler bildiriliyor. Çünkü top atışlarında, hava harekâtında vs. meteorolojik bilgileri devamlı olarak veriyoruz.”

Veysel Eroğlu, bakanlığının sadece Afrin’de değil, Doğu ve Güneydoğu’da yürütülen terör operasyonlarında da güvenlik güçlerine araç desteği sağladığını belirtti. Eroğlu şöyle konuştu: “Diyarbakır, Sur, Nusaybin ve Kato Dağındaki faaliyetler için de bakanlık çalışmalar yaptı. Sur içinde bir takım yığınaklar yapılmış. Onların temizlenmesi gerekiyordu. Nusaybin’de Sur’da araçlarımız yakıldı. Geçtiğimiz gün yine bir aracımız sınırda isabet aldı, yandı. İki tane de gazimiz var.”

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 8
  • Komik 6 yıl önce Şikayet Et
    Koordinat verip şaşırtma mı yapılacak
    Cevapla
  • Birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırtma taktiği
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi de teröristleri şaşırtmak için olduğunu neden ilan ediyorsunuz ki boşverin bu bilgi gizli kalsın
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Birde küçük türbin koyup bölgeyi aydınlatmak iyi olurdu. Madem sedde yapılıyor, en kötü ihtimalle burgu türbin konabilir. Gündüzde tellere elektrik verilir. Rabbim asker ve polisimizi ve de korucularımızı esirgesin. Müslüman vatandaşımızı bir eylesin inşallah.
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun allah devletimize zeval vermesin allah ordumuzu galip ve muzaffer eylesin
    Cevapla
  • zühtü 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tekyumruk tekyürek yıldırım gibi atılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?