TSK, 'Bordo Bereli' sayısını artıyor

Terörle mücadelede komando tugaylarının tamamıyla uzman çavuşlardan oluşturma kararı alan Genelkurmay, profesyonel ordu için ikinci adımını da atıyor.

TSK, 'Bordo Bereli' sayısını artıyor
TSK, 'Bordo Bereli' sayısını artıyor
GİRİŞ 14.07.2007 04:20 GÜNCELLEME 14.07.2007 04:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, profesyonel orduda ikinci adımı atıyor. Komando tugaylarının tamamıyla uzman çavuşlardan oluşturma kararı alan Genelkurmay, terörle mücadelede en etkin birim olan ve kamuoyunda “Bordo Bereliler” olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı (ÖKK) da personel ve teçhizat açısından güçlendiriyor. ÖKK'nın 5 bin olan sayısı 7 bine çıkartılacak. Bordo Bereliler, saldırı ve taktik helikopterleri ile güçlendirilecek ve ÖKK daha fazla hava unsuruna sahip olacak.

TAKVİYE

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın komando tugaylarında görevlendirmek için alacağı uzman çavuşlardan bir bölümü ÖKK'da görevlendirilecek. Bordo Bereliler, A, B ve C timlerinden oluşuyor. A timleri subaylardan, B timleri astsubaylardan, C timleri uzman çavuşlardan kurulu bulunuyor. A timleri 2 .500 ila 3. 500, B timleri 1.800 ila 2.300, C timleri ise 1.600 ila 2 bin YTL arasında maaş alıyor.

TOPLAM EĞİTİM 3 YIL

ÖKK için şartları uyanlar 1.5 yıl boyunca temel eğitimden geçiriliyor. Bunun ardından bir yıl boyunca temel ihtisas kursu, 6 ay süreyle de operasyon eğitimi var. Bordo Berelilere, 3 yıllık eğitim sürecinde “Komando, Paraşüt, Hayatı İdame, Su Üstü- Su Altı ve Lisan” kursları veriliyor.

Doğrudan Genelkurmay Başkanı'na bağlı olarak görev yapan ÖKK, Doğu ve Güneydoğu'da 4 irtibat noktası daha oluşturacak. Bu noktalar Batman, Siirt, Tunceli ve Şırnak olacak. Gönüllülük esasına göre belirlenen Bordo Bereliler, ayrıca hava unsurları ile takviye edilecek. İtalyan Agusta şirketinin Türk Silahlı Kuvvetleri için TAI ile ortak üreteceği saldırı ve taktik helikopterleri öncelikli olarak ÖKK'nın hizmetine verilecek. ÖKK'ya, Ağustos 2006 şurasında korgeneralliğe terfi eden Servet Yörük komuta ediyor.

AKŞAM

YORUMLAR 13
  • ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    onlara para lazım deyil onlara vatan lazım kardeşim
    Cevapla
  • lucifer church 2 yıl önce Şikayet Et
    ama yaşamak için para lazım
    Cevapla
  • asdadsaf 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar çatışcak maaşlar komedi garsonluk yapsalar daha çok kazanırlar
    Cevapla
  • kızılelma 4 yıl önce Şikayet Et
    ewt kardesim dogru diyosun ama memleket işi gönül işi;)
    Cevapla
  • Arif yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım tüm askerlerini korusun başımızdan eksik ettmesin
    Cevapla
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    Onlar para için yapmıyor vatan için mücadele ediyorlar allahım tüm askerlerimizi korusun başımızdan eksik etmesin tüm aslerlerimizi
    Cevapla
  • Selcuk 7 yıl önce Şikayet Et
    para manyakligina gerek yok bu konuda.
    Cevapla
  • meryem 7 yıl önce Şikayet Et
    onlar para değil ülkemizi korumak istiyorlar
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    onlar türkiyeyi koruyor adam oll
    Cevapla
  • osman biçici 16 yıl önce Şikayet Et
    keşke . ahhhhhhhh keşke yaşım 20 olsaydı.......!
    Cevapla
  • şehmus bedir 16 yıl önce Şikayet Et
    geç kalındı ama.... türk silahlı kuvvetleri dünyada en çok askeri olduğu halde pkk yı bitiremeyen bir görüntü vermesi beni bir türk olarak çok sinirlendiyor.pkknın uçağı yok,helikopteri yok,tankı yok,radarı yok,termal kamerları yok,üstelik korkak ve imanları yok, bizim elimizde o kadar imkan varken o kadar imanlı türk evlatları varken neden bitiremiyoz bu pkk yı.askerdeyken bir arkadaşım demişti de inanmamıştım bu komutanlar pkk nın bitmesini hiç istemez diye.çünkü pkk biterse hiç bir şekilde açıkma yapamz die inanmamıştım...
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki hainlerden dolayı
    Cevapla
  • mesut basar 16 yıl önce Şikayet Et
    daha yenimi akıl ettiler. bunların profosyenellik anlayışı 28 günlük askeri pkknın üstüne yollamaktı geç kalınmış büyük bir değişim sayılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu