Erdoğan'dan Rum lidere son teklif!

Kıbrıs'ta Rumların tek yanlı doğalgaz arama girişimlerinin Türk savaş gemileri tarafından durdurulmasıyla tırmanan krizle ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan Rum lidere son teklif!
Erdoğan'dan Rum lidere son teklif!
GİRİŞ 03.03.2018 00:00 GÜNCELLEME 03.03.2018 00:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'yi kapsayan ziyaretinin üçüncü durağı olan Senegal'in başkenti Dakar'da uçakta kendisine eşlik eden aralarında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın da olduğu gazetecilerle yaptığı sohbette gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kıbrıs'ta Rumların tek yanlı doğalgaz arama girişimleri Türk savaş gemileri tarafından durdurulmasıyla tırmanan krizle ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la olan görüşmede konunun gündeme geldiğini söyledi.

 

SONDAJ BERABER YAPILMALI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’la telefon görüşmesinde Kıbrıs konusun gündeme geldiğini söyleyen Erdoğan, “Kıbrıs ve münhasır ekonomik bölge konusunda bizim daha yumuşak davranmamızı istiyor. Ben de kendisine bizim uluslararası hukuka uygun davrandığımızı anlattım. Orada bulunacak petrol ve doğalgazda, Kıbrıs’ın kuzeyinin de güneyinin de hakkı var. Bu noktada birilerinin tek taraflı hareket etmesini kabul edemeyiz. Anastasiadis dürüst davranmak istiyorsa yapması gereken bir şey var: Arama çalışmalarının kime nasıl yaptırılacağını Kıbrıs’ın kuzeyiyle müzakere ile belirlemek. Sondaj beraber yapılmalı, çıkacak ürün de beraberce paylaşılmalı.”

YENİ ALINAN SONDAJ GEMİSİ ARAMAYA BAŞLAYACAK

Erdoğan, envantere katılan sondaj gemisinin Akdeniz'de yakın vadede bir arama çalışması yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya, “Tabii ki olabilir, olamaz diye bir şey yok. Bu gemi bunun için alındı. Geminin alınması birinci derecede Rum kesimini rahatsız etti. O bölgede KKTC’nin ve Türkiye’nin rızası olmaksızın bir adım atılamaz. ENİ hadisesinde bu görüldü. Yarın Fransa belki Total ile yapmak isteyecek bu işi. ABD belki Exxon ile yapmak isteyecek. Ama KKTC’nin ve Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklarından haklarının çiğnenmesine fırsat vermemiz elbette mümkün değildir”. cevabını verdi.

YORUMLAR 7
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    RUM tarafi bir iki gün önce bir akdeniz munhasir bölge haritasi yaynladi bu haritaya göre akdenizde yüzlerce km siniri olan ÜLKEMIZ in akdenizde nerdeyse bir tas atimi kadar HAK lari oldugu bir harita var bazi alanda ise adeta sinira girmis rum sahasi olusmus ALLAH askina ÜLKEMIZ in gerek ege gerek akdenizde olan HAKLARI münhasir bölge siniri gercek te nedir yoksa LOZAN anlasmasiyla deniz haklari YUNAN a mi birakildi yillardir ege de bu konuda bir IT dalasi yasanir neden hakikat gizleniyor
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    rumlarla pazarlik olmaz,pazarlikda israr edersek kaybederiz
    Cevapla
  • öz 6 yıl önce Şikayet Et
    sondajı yapalım ürünüde kktc ile paylaşalım...koca akdeniz de bizim hakkımız yok mu?rumların varda..!
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz ekmeğimizi gavurla bölüşmeyiz
    Cevapla
  • Konyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu konu çok önemli..Cumhurbaşkanımız bu işi başarırsa ordaki haklarımıza sahip çıkar ve ve ve ordan doğalgaz ı çıkarıp ülkemizin katkısına sunarsa..yemin ederim bir devrimi gerçekleştirir..ekonomimiz için çok degerlidir.Türkiyenin dünya sahnesinde cumhurbaşkanımızla beraber alacagı ilk başroldür..Dünya sahnesindeki en büyük en etkili Aktör olacaktır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz