PYBS İOKBS Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman bitecek?

2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek olan PYBS Bursluluk Sınavı başvurularının ne zaman biteceği ile ilgili kesin tarih belli oldu. Bu doğrultuda İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarına düzenlenecek bursluluk sınavı klavuzu yayımlandı. Peki, yeni adıyla İOKBS Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan PYBS Bursluluk Sınavı ne zaman bitecek?

PYBS İOKBS Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman bitecek?
PYBS İOKBS Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman bitecek?
GİRİŞ 24.03.2018 10:18 GÜNCELLEME 24.03.2018 10:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarına yönelik gerçekleştirilecek PYBS Bursluluk Sınavı için gerekli başvurular 12 Mart tarihinde başladı. Şimdiki adıyla İOKBS Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı için başvuru tarihlerinin ne zaman biteceği öğrenci ve veliler tarafından merak edilerek internet üzerinden sorgulamalar hızlandırıldı. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfları için düzenlenecek PYBS Bursluluk Sınavı başvuru takvimi yayınlandı. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı başvuru takvimi doğrultusunda PYBS Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman bitecek? 03 Haziran 2018 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacak İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar…

PYBS İOKBS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLADI?

 

 

PYBS Bursluluk Sınavı, yeni adıyla İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 12 Mart 2018 tarihinde başladı.

PYBS İOKBS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

PYBS Bursluluk Sınavı, yeni adıyla İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları tarihinde 5 Nisan 2018 tarihinde bitecek.

PYBS İOKBS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

PYBS Bursluluk Sınavı, yeni adıyla İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), ÖDSGM tarafından 03 Haziran 2018 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00 ’da gerçekleştirilecek.

PYBS İOKBS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te düzenlenecek.

PYBS İOKBS BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

İlk olarak PYBS İOKBS başvuru işleminde bulunabilmek öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması şartı bulunmaktadır.

Sonrasında, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için maddi durumu elverişsiz öğrenciler sınav başvurusunda bulunabilecektir. 

8’inci sınıf öğrencilerinin ise ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Aynı zamanda, İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir. Gerekli tüm şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

Öte yandan, Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar.

PYBS İOKBS başvurularının nereden yapılacağı konusuna gelecek olursak, Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.trhttp://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

PYBS İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Mevzuatta belirlenen kayıt ve kabul şartlarını taşımak.

c. Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıflarında öğrenci olmak.

ç. Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.

d. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

e. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4(dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2017 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2018 Malî Yılı için tespit edilen 11.600,00 TL (onbirbinaltıyüz)’ yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin
tespitinde ailenin 2017 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç ailenin fert başına düşen gelir, bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecektir.

Maddî imkânlardan yoksun olduğunu belirten “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nde yer alan EK1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname ”de öngörülen ve bu beyana esas olan
gelirin tespitinde;

EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ile beyana esas olan velinin ve eşi çalışıyor ise, eşi ile birlikte bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2017 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belge,

Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımıbeyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği. Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanıesastır.

Kanunlarla özel hak tanınan öğrencilerden durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla EK-1’de yer alan Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname istenmez.

YORUMLAR 1
  • anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    2019 başvuruları neden çok kısa ileri alınsa çok iyi olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!