2018 Bedelli Askerlik gelişmesi: Çalışanlar ücretsiz izinli mi sayılacak?

Uzun bir süredir Bedelli Askerlik sisteminin hayata geçmesini bekleyen milyonlarca asker adayı için müjdeli haber AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından gerçekleştirildi. Gündemden düşmeyen Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti açıklanarak, yasalaştırılması noktasında harekete geçildi. Peki, çalışanlar ücretsiz izinli mi olacak?

2018 Bedelli Askerlik gelişmesi: Çalışanlar ücretsiz izinli mi sayılacak?
2018 Bedelli Askerlik gelişmesi: Çalışanlar ücretsiz izinli mi sayılacak?
GİRİŞ 19.07.2018 08:54 GÜNCELLEME 24.07.2018 11:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kamuoyu tarafından sabırsızlık içerisinde beklenen Bedelli Askerlik konusuna ilişkin bütün ayrıntılar kesinliğe kavuşmaya başladı. Öncelikle AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, son zamanlarda gündemi son derece meşgul eden Bedelli Askerlik yaşı ve ücretine hakkında askeri birlikte görev alma dönemindeki Bedelli Askerlik sisteminin uygulamaya alınmasını merak ve heyecan içerisinde bekleyişe koyulan asker adaylarını sevindirecek açıklamalar gerçekleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması planlanan tasarı doğrultusunda; Bedelli Askerlik yaşının 25, ücretinin 15 bin TL ve askerlik süresinin de 25 ya da 28 gün olacağı vurgulandı. Öte yandan Bedelli Askerlik yaşı, ücreti ve koşullarına dair getirilen yeni düzenlemelerin yanı sıra çalışanların durumunun ne olacağı da akıllarda soru işareti bıraktı. Peki, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’yla yapılacak görüşmelerin sonrasında, TBMM Genel Kurulu'nda geçirilerek yasalaştırılacağı belirtilen Bedelli Askerlikte çalışanlar ücretsiz izinli mi olacak?

2018 Bedelli Askerlik yaş sınırı, gün sayısı ve ücreti ne olacak?

 

BEDELLİ ASKERLİKTE ÇALIŞANLAR ÜCRETSİZ İZİNLİ Mİ OLACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması kararı alınan yeni Bedelli Askerlik düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Mehmet Muş, kamuoyunun akıllarını kurcalayan ''Bedelli Askerlikte çalışanlar ücretsiz izinli mi olacak?'' sorusuyla ilgili açıklamalara yer vererek; özel sektörde ve kamuda çalışan kişilerin, askerlik hizmeti noktasında başvurmaları halinde bu kanun kapsamında değerlendirilerek ücretsiz izinli sayılacakları ve iş akitleri fesih olmaksızın 28 gün sürecek temel askerlik eğitimini icra edebilecekleri şeklinde ifadelere yer verdi. 

Ünlülere beklediği haber geldi! İşte, bedelli vuran ünlüler...

bedelli

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET MUŞ ‘’BEDELLİ ASKERLİK’’ AÇIKLAMASI…

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından Bedelli Askerlik konusuna ilişkin; Teklifimizi Meclis Başkanlığımıza teslim etmiş bulunmaktayız. Teklif içerisinde bedelli askerlikle ilgili düzenleme bulunmaktadır. Basında da bazı detaylar yazıldı. Ben rakamları teyit etmek istiyorum. 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanabileceklerdir. Bedel 15 bin lira, yaş olarak da 25. Engelli olup da askere elverişsiz olanlar da bu teklifle beraber askerlik görevini ifa etmiş sayılacaklardır. Bunlar tabi 28 gün temel askerliğe tabii olmayacaklar. Diğer bütün bu teklif kapsamında istifa edecek olanlar 28 günlük temel askerlik eğitimine tabii olacaklardır. Yurt dışında yerleşik olan vatandaşlarımız için 2 bin euroluk bedel söz konusu. Fakat onlar uzaktan eğitimle temel askerlik eğitimini almış olacaklardır. şeklinde ifadelere yer verildi.

bedelli

1 OCAK 1994'LÜLER DAHİL OLABİLİR Mİ?

1 Ocak'ı koyarsınız, 2 Ocak bir gün der. Dolayısıyla bir noktada kesilmesi gerekiyor. 1 Ocak 94 veya 95 gibi uzatma yapılmayacaktır.

TAZMİNAT ÖDENECEK Mİ? 28 GÜN ASKERLİK SÜRESİ NEREDE YAPILACAK?

Usul ve esasları belirleme yetkisi Milli Savunma Bakanlığı'na verecektir. Nerede yerine getireceğiyle alakalı yeri onlar belirleyecektir. Diğer konuyla alakalı bunu çalışma bakanlığı ve SGK ile yapılacak görüşmede belli olabilir.

bedelli

YORUMLAR 2
  • samet 5 yıl önce Şikayet Et
    28 yaş şartı kaldırılırsa yapılr yoksa katılım az olacaktırç
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Az mı olacak :D
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı