Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye' mesajı

Moskova Yönetimi, İstanbul’da 7 Eylül’de Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin katılımıyla yapılması planlanan dörtlü Suriye zirvesi hakkında açıklama yaptı.

Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye' mesajı
Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye' mesajı
GİRİŞ 21.08.2018 07:48 GÜNCELLEME 21.08.2018 07:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, “Rusya olarak dörtlü Suriye zirvesi için Almanya ile temaslarımızı başlattık. Fransa ile de benzer çalışmalarımız sürüyor. Türk tarafıyla yürüttüğümüz yoğun trafikten ise bahsetmek bile yersiz. Tüm ilgili taraflarla yapılan görüşmeler neticesinde çok yakında yine Türk tarafıyla önemli ve enteresan yeni bir görüşmemiz olacak” dedi. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, önceki gün yaptığı açıklamada, Putin-Merkel görüşmesinde dörtlü zirvenin gündeme geldiğini belirterek, ikilinin öncelikle yardımcılar ve uzmanlar düzeyinde görüşme yapılması konusunda anlaştığını ifade etmişti.

DOLAR MESAJI

Öte yandan, Rusya’nın dış ülkelerle askeri işbirliğinden sorumlu Federal Askeri Teknolojileri İşbirliği Ajansı’ndan Dmitriy Şugayev, Moskova’nın yabancı ülkelere silah satışında dolar kullanmaktan vazgeçmeyi ciddi olarak düşünmeye başladığını açıkladı.

Rusya ile Türkiye arasında yapılan S-400 hava savunma sistemleri anlaşmasının bedelinin 2.5 milyar dolar olduğu biliniyor. Bu paranın bir kısmı Ankara tarafından nakit ödenerek, aslan payının Rus rublesiyle açılacak krediyle karşılanması planlanıyor. Dolayısıyla Ankara’nın S-400 sistemleri için yatırdığı ilk kapora dışında tek bir dolar ödememesinin yolu açılmış olacak.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 15
  • müslim 5 yıl önce Şikayet Et
    abd yide rusyayıda küresel sermaye yönetiyor. ha dolar ha ruble. biz kendi hava savunma sistemimizi yapmamız lazım. söz sahibi olmak istiyorsak uzayada hakim olmalıyız şimdiden çalışmalar başlamalı.
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çok ciddi bir stratejik ortak olma yolunda büyük adımlar atıyor.Türkiyeye çok güvendiği aşikar.Türkiyesiz hiçbir proğramın olamayacağının bilincinde.Bu ortaklıklar Rusyaya ve Türkiye ye büyük güç katacaktır.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Konunun özü: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan abd "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyedeki güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde. F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması"için DEBELENİYORLARR... Yunanistan Rusya'dan S-300, SA-8, SA-15 alırken bu arkadaşların gözü nereye bakıyormuş diye sorarlar adama??
    Cevapla
  • ömer s. 5 yıl önce Şikayet Et
    ruslarla askeri alanda yeni bir anlasma geliyor.......türkiyenin degerini bati bilmiyormus, biraz aramiz acildi bricks blocku bizi yanina cekmek icin jest üstüne jest yapiyor
    Cevapla
  • Geliyor 5 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bedava verecek ne doları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu