Paketlenen teröristlerle ilgili yeni detaylar!

MİT'in düzenlediği operasyonla Afrin'de paketlenen teröristlerin, Zeytin Dalı harekatı sırasında 2 askerimizi şehit ettiği, şehitlerden birinin naaşını da kaçırdığı açıklandı. Şehidin naaşı, 2 ay sonra bulunmuştu.

GİRİŞ 14.09.2018 23:20 GÜNCELLEME 15.09.2018 11:44
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı şehit eden terörist grup, jandarma ve MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda yakalandı.

Olayın ardından şehit Üsteğmen Usta'nın naaşını da kaçıran 9 terörist, Hatay'a getirildi.

ŞEHİDİN NAAŞINI DA KAÇIRMIŞLARDI

Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü günü olan 23 Ocak 2018 tarihinde Ömeruşağı Köyü bölgesinde çıkan çatışmada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı şehit olmuştu.

ŞEHİDİN NAAŞI 2 AY SONRA BULUNMUŞTU

Şehit askerlerden Üsteğmen Usta'nın naaşı, teröristler tarafından kaçırılmıştı. Şehit üsteğmenin naaşı, yaklaşık 2 ay sonra çatışmanın yaşandığı bölgeden 14 kilometre mesafede bulunarak, getirildiği Kayseri'de toprağa verilmişti.

M.C. ADLI TERÖRİST AFRİN-RACO'DA YAKALANDI

Hatay Valisi Erdal Ata, konuyla ilgili Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında teröristlerin yakalandığını duyurdu. Vali Ata, geçen 3 Eylül'de Afrin Raco bölgesinde jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin M.C. adlı PYD/YPG mensubu teröristi yakaladığını ifade ederek şöyle dedi:

YAKALANAN TERÖRİST TEK TEK İSİMLERİ VERDİ

"M.C. adlı şahıs, 2014 yılından itibaren Afrin bölgesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün sözde asayiş yapılanması içinde görev aldığını, Zeytin Dalı Harekatı öncesi ve sonrasında istihbarat toplama faaliyetlerinde bulunduğunu itiraf etmiş, Afrin bölgesinde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü günü olan 23 Ocak 2018 tarihinde Ömeruşağı Köyü bölgesindeki operasyonda görevli Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde üsteğmenimizin naaşının kaçırılması olayına karışan terör örgütü üyelerinin isimlerini vermiştir.

İTİRAFLAR SONRASI 9 TERÖRİST DE RACO'DA YAKALANDI

Bu itiraf neticesinde gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler doğrultusunda olaya karışan diğer 5 terörist ile birlikte olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubu, Afrin Raco beldesinde yakalanmıştır.

Terör örgütü üyesi 9 terörist, İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, MİT ve adli makamlarca yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere, Suriye Afrin'de görev yapan MİT ve jandarma birimlerimizin yürüttüğü başarılı operasyonla Hatay'a getirilmiş olup İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının bitimine müteaakip adli makamlara teslim edilecektir."

MİT, ÖNCEKİ GÜN DE YUSUF NAZİK'İ PAKETLEMİŞTİ

Vali Ata, Reyhanlı patlamasında görev alan Yusuf Nazik adlı teröristin yakalandığını da hatırlatarak, MİT'in bölgede başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.

Vali Ata, "Afrin bölgesinde gerek MİT, gerekse jandarma istihbaratımız, emniyet istihbarat birimlerimiz çok başarılı operasyonlara imza atıyorlar. Orada emniyet asayişin sağlanması için canla başla çalışıyorlar, bir çok olayı eylem meydana gelmeden önlemiş oluyoruz" dedi.

"ONLARIN DA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Vali Ata, Reyhanlı patlaması olayına karışan başka isimler olduğuna da vurgu yaparak, "İnşallah onların da gereğini yapacağız" diye konuştu.

AİLESİ ŞEHİDİN KABRİNE KOŞTU

eröristlerin yakalandığı haberini alan şehit Usta'nın eşi Saide Üstüner Usta, kızı Miray Nil Usta ve ailesiyle birlikte eşinin Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki kabrini ziyaret etti. Saide Üstüner Usta, şehit kocasının kabrini temizledi. Şehidin kayınpederi Emre Üstüner, MİT’i bu başarılı çalışmasından dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Ama bu hainleri bana göstermelerini ve yüzlerine tükürmek istiyorum. Duygularım çok yoğun. O kişiliksiz, haysiyetsiz vatan hainlerinin bir an önce gerekli cezaya çarptırılmasını istiyorum" diye konuştu. 

"Bu işi yapanları görmek ve parçalamak istiyorum" 

Vatan hainlerine idam cezası getirilmesini isteyen Üstüner, teröristlerin yaptıklarının yanına kalmamasını, en ağız cezanın verilmesini istediğini söyledi. Üstüner, acılarının daha da depreştiğini ifade ederek, "Bu işi yapanları görmek ve parçalamak istiyorum. İçimde bir canavar var. Kızım da öyle durumda. Ama yapacak bir şey yok. Böyle yaşayacağız" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • @li 5 yıl önce Şikayet Et
    idam edilmeli bunlar. Idam istiyoruz. teror eylemleriyle askerimize, polisimize, vatandaslarimiza silahli eylem yapanlar idam edilmeli
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin sağ gelmesine gerek yoktu... belki bilmedigimiz baska bir sey vardi, sonucta emegi gecenlere tesekkur eder basarilarinin devamini dilerim.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    9 itin de şehitlerimizin ailesine teslim edilmesi lazım ya da direkt idam edilsinler, bunları içerde beslemeyin. Fetöcü alçaklar da asılsın.
    Cevapla
  • Theiba 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden kafasina cuval gecirilendik simdi cuval gecireniz. Guclu Turkiye.
    Cevapla
  • Vartolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Paketleyip getirdik ama sonrası içerde tamızlık gibi besliyoruz.İdam şart yoksa boş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim