YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM'den nasıl öğrenilir?

2018 YKS ek yerleştirme sonuçları için heyecan dorukta. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte bu sene henüz kayıt yaptırmayan öğrenciler gözünü YKS ek yerleştirme sonuçlarına çevirdi. Peki ÖSYM tarafından belli olacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek tercihleri nasıl öğrenilecek?

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM'den nasıl öğrenilir?
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM'den nasıl öğrenilir?
GİRİŞ 29.09.2018 10:08 GÜNCELLEME 29.09.2018 10:08

Üniversiteye kayıt yaptırmak için uzun bir bekleyişin içine giren binlerce öğrenci gözünü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'den gelen son dakika açıklamalarına çevirdi. Bu sene tercihlerde toplam kontenjanın yüzde 15.3'ü boş kaldı. Yani 128 bin 508 kontenjana hiçbir aday yerleşemedi. Hal böyle olunca YKS ek yerleştirme sonuçları büyük merak konusu oldu.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

2018 Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi ÖSYM tarafından basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz yukarıdaki bağlantıya tıklayarak kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

ÖSYM YKS Ek Yerleştirme Sonuç Sayfası

PEKİ YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

Üniversitelerde eğitim hayatına başlayan öğrencilerin yanı sıra YKS ek tercih ve yerleştirme sonuçları bekleyen adaylar için heüz Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez (ÖSYM)'den bir açıklama geldi. Fakat üniversite kayıtları 5 Ekim'de tamamlanacak olması sebebiyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)ek tercih sonuçlarının 27-28 Eylül tarihleri arasında açıklanabileceği ön görülüyor. Bununla birlikte 29 Eylül ve 30 Eylül'ün hafta sonuna denk gelmesi sonuçların tarihte açıklanacağını işaret etmektedir.

YKS EK TERCİH KONTENJAN SAYISI

31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanan verilere göre; devlet üniversiteleri (lisans) kontenjan sayısı 384 bin 448, yerleşen öğrenci sayısı 326 bin 341. Devlet üniversiteleri lisans boş kontenjan 58 bin 107 olarak açıklandı. Devlet üniversiteleri (önlisans) kontenjan sayısı 279 bin 231, yerleşen öğrenci sayısı 257 bin 235, devlet üniversiteleri önlisans boş kontenjan 21 bin 996. Devlet üniversitelerinde lisans ve önlisans boş kontenjan sayısı 80 bin 103.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…