Uzman Erbaşlar kadroya geçiyor mu? Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

Uzman Erbaş kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Sunulan teklife göre, İçişleri Bakanlığı, TSK bünyesinde yer alan sözleşmeli uzman erbaş kadrosundaki personellerin kadroya alınmaları istenmektedir. İşte teklifin detayları...

Uzman Erbaşlar kadroya geçiyor mu? Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!
Uzman Erbaşlar kadroya geçiyor mu? Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!
GİRİŞ 17.10.2018 09:28 GÜNCELLEME 17.10.2018 09:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye sunulan kanun teklifine göre, 3269 sayılı Uzman Erbaş kanununda belirtilen esaslara göre sözleşmeli olarak göreve başlayan, göreve devam eden Uzman Erbaşlar hakkında 3269 sayılı yasaya yeni bir hüküm eklenerek, sözleşmeli uzman erbaş olarak görev yapan tüm personelin kadroya alınması amaçlanmaktadır. Gerekçe olarak ise; ‘’sözleşmeli olarak görev yapan Uzman Erbaşlar, kadrolu personel ile aynı şartlarda, aynı yerlerde görev yapmaktadır. Şartları ve imkanları aynı olmasına rağmen, görevde kalma, görevine devam etme imkan ve şartları farklılık arz eden sözleşmeli personelin aleyhine olan bu durumun düzeltilmesi Anayasamızda da hüküm altına alman ilkesinin bir gereğidir’’ ifadelerine yer verilmiştir. Peki kanun teklifi kabul edilecek mi? Sonuç ne zaman belli olacak?

UZMAN ERBAŞ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı’nda sözleşmeli uzman erbaş pozisyonlarında görev yapan muvazzaf personel, bu maddeyi ihdas eden kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın uzman erbaş kadrolarına atanmış sayılır. Bu personel, hizmet süreleri dikkate alınarak atandıkları kadro ve dereceye uygun özlük haklarından yararlanmaya başlar.

‘’Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, uzman erbaş kadrolarına atanan personel hakkında, mevcut sözleşme hüküm ve şartlarını düzenleyen kanun hükümlerinin bu madde ile çelişmeyen hükümleri uygulanır.’’

Kanun Teklifi

TEKLİFTE NELER YER ALIYOR?

TBMM’ye sunulan teklife göre, sözleşmeli olarak görev yapan uzman erbaşların kadrolu personel ile aynı şartlarda, aynı yerlerde görev yaptığı belirtilmektedir. Şartları ve imkanları aynı olmasına rağmen, görevde kalma, görevine devam etme imkan ve şartları farklılık gösteren sözleşmeli personelin aleyhine olan bu durumun düzeltilmesi ile eşitliğin sağlanılması istenilmiştir.

GEREKÇE TBMM’YE SUNULDU!

Türk Silahlı kuvvetlerinin profesyonelleşmesi adına silahlı kuvvetlerde sözleşme ile verim alınamadığı ortadadır. Vatan savunması ve terörle mücadelede ön safta, etkin görev alan, profesyonellik ve tecrübe gerektiren konularda eğitimli ve deneyimli olan uzman erbaşlar sözleşmeli olmanın dezavantajı ile en verimli dönemlerinde görevlerinden ayrılmak zorunda kalmakta, yerlerine istihdam edilen personel tecrübe kazanana kadar maddi ve manevi büyük kayıplar yaşamaktadır. Kanun Teklifi ile sözleşmenin kaldırılarak uzman erbaşlara mesleki güvence verilmesi sağlanmaktadır.

Bu nedenlerle, 3269 sayılı kanun kapsamında uzman erbaş statüsünde Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan tüm personelin, kadrolu/muvazzaf statüsüne geçirilmesiyle, yukarıda izah edilmeye çalışıldığı üzere Anayasal güvence altına alınan eşitlik ilkesinin gereği ve hakkaniyetin sağlanması amaçlanmıştır.

haber7.com ÖZEL HABER

YORUMLAR 8
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşlerimiz bu kadroları fazlasıyla hak ediyor MHP nin VE AKP nin birlikte yaptığı en önemli iş diyebilirim helal olsun
    Cevapla
  • Enes 5 yıl önce Şikayet Et
    Yasanin degisiklik yapilmasinda akp ve mhp nin büyük bir emeği olmus olacak ve bundan dolayi ise benim sahsi fikrim bu memnuniyetlerini ise personel hem sandikta hemde çalışma ve motivasyon açısından mesleki anlamda da büyük bir etkisi olacaktir.... Insallah kanun degisirr.....
    Cevapla
  • Mücahit Aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzman çavuşlar en azından akşam evine gidebiliyor fakat sözleşmeli erler heleki evliyse bir çoğu ya boşanıyor yada bu kutsal görevi yaparken aklını evden sahaya taşıyamıyor.
    Cevapla
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzman Çavuşlar kadroya alınmalı vatan savunması sözleşme ile olmaz
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 5 yıl önce Şikayet Et
    insallh kabul edilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!