İngilizlere de geçiş yok! Savaş uçakları havalandı

Geçtiğimiz günlerde Barbaros Hayrettin sismik gemisinin Yunan unsurlarınca taciz edilmesinin ardından sismik gemimiz Türk savaş gemileri tarafından korumaya alınmıştı. İngiliz savaş uçaklarının da Barbaros Hayreddin ve savaş gemilerimizin yakınında uçmasının ardından Türk F-16'larınca önleme yapıldığı ortaya çıktı.

İngilizlere de geçiş yok! Savaş uçakları havalandı
İngilizlere de geçiş yok! Savaş uçakları havalandı
GİRİŞ 29.10.2018 11:13 GÜNCELLEME 29.10.2018 11:13
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı doğalgaz rezervi arama çalışmalarını sürdüren Barbaros Hayrettin sismik gemisi Yunanistan başta olmak üzere bölgedeki kimi güçleri rahatsız etmeye devam ediyor.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Yunan fırkateyni HS Nikiforos Focas, Barbaros sismik araştırma gemisini izlemekle görevlendirilmişti.

Gemimizi taciz eden Yunan unsuruna karşılık, Türkiye bölgeye savaş gemileri, hücumbotları ve 1 denizaltı göndererek Barbaros'u korumasına almıştı. 

İNGİLİZLERE F-16'LI ÖNLEME

Bölgede tansiyon kimi zaman yükselirken, İngiliz Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçaklarının da Barbaros ve sismik gemimize eşlik eden deniz unsurlarımızın yakınlarında uçtuğu öğrenildi.

İNCİRLİK'TEN HAVALANDILAR

İngiliz uçaklarının bu hamlesine aynı anda karşılık verildi ve İncirlik Üssü'nden kalkan F-16'lar İngiliz savaş uçaklarına önleme yaptı.

Türk jetlerinin gelmesinin ardından İngiliz savaş uçaklarının bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 75
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden ingiltere veya amerikayla neden uçak yapıyoruz?açıkcası bende anlamış değilim ama Reisin bildiği bişey var demekki.
    Cevapla
  • Haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    incirlik kapatılmalı artık. . zamanı geldi
    Cevapla
  • enes 5 yıl önce Şikayet Et
    gelde bunlarla ortak uçak yap! sizi bilmem ama ben bunlarla ortak uçak yapılabileceğine asla inanmıyorum en küçük ihtimalde vermiyorum
    Cevapla
  • Hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık eski Türkiye yok, o ingiliz uçakları hele bir ateş etsinler bakalım, muavenet olayındaki gibi sessiz kalmayız, o pilotu indirir bu topraklarda yargılarız. bütün dünya da öğrenir, ingilizlerin buralarda ne aradığnı
    Cevapla
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonrada serbest bırakırız..
    Cevapla
  • kral 5 yıl önce Şikayet Et
    fatih gardasm bu gibi konuyu daha detayli arastirmani öneririm...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"