Cumhurbaşkanlığı'ndan Fransa'ya çok sert tepki!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ithamlarının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Fransa'ya çok sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı'ndan Fransa'ya çok sert tepki!
GİRİŞ 12.11.2018 16:21 GÜNCELLEME 12.11.2018 16:59
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Altun, "Türkiye'nin kararlı çabaları olmasaydı bu olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

 

 

Altun, AFP Haber Ajansına Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ifadelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Le Drian'ın, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili adımları konusundaki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Altun, şunları kaydetti:

"Kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesi kabul edilemez. Türkiye'nin kararlı çabaları olmasaydı bu olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır. Cemal Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların birçok dost ülkenin yetkilileriyle paylaşılması, Türkiye'nin gerçeği aydınlatma niyetini açıkça göstermektedir. Kanada Başbakanı Sayın Justin Trudeau da bugün yaptığı basın açıklamasında Türkiye'den kanıtları aldıklarını teyit etmişlerdir."

 

 

Bu süreçte Fransa'ya farklı şekilde muamelenin söz konusu olmadığı vurgulayan Altun, Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların Fransız devletinin ilgili birimleriyle paylaşıldığını kaydetti. Altun açıklamasına şöyle devam etti:  

"24 Ekim 2018'de Fransız istihbaratının bir temsilcisine ilgili ses kayıtları dinletilmiş ve kendisiyle, aralarında kayıtların deşifresinin de bulunduğu detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında bir iletişim kopukluğu varsa, bu sorunu çözecek olan Türkiye Cumhuriyeti değil, Fransız makamlarıdır. Türkiye, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarının ortaya çıkarılması için çalışmaya devam etmektedir. Buna cinayet emrini kimin verdiği de dahildir. Bu vesileyle Fransa başta olmak üzere uluslararası toplumun tüm üyelerini bu amaca matuf adımları atmaya davet ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    bence reisin dunya liderleriyle kisisel ilişkileri iyi olabilir ama kisisel iliskilerin iyi olmasi degil turkiyenin cikarlari ve bu cikarlara gore iletisim daha onemli
    Cevapla
  • Eften Püften Bakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten olaylara "Fransız Kalmak" deyimi bunun gibi şaşkınlar sebebiyle çıktı zannederim. İşin endişe veren tarafı adam resmen Fransa' nın dışişleri bakanlığı görevini yürütüyor. Bu bakan kazara kendi devletini yalan yanlış bilgiyle savaşa bile sokabilir. Olaylara tam Fransız kalmış.
    Cevapla
  • kiyme 5 yıl önce Şikayet Et
    sayin baskanimiz fransa israil amerika almanya ingiltere bunlar beraber calisiyorlar bakmayin bazen televizyonda politika olarak biz baskayiz demelerine aslinda hepsi siyonizmin usaklaridir bu böyle biline nasilki amerikada büyük sirketlerin sahipleri siyonistlerse fransa almanya ingilteredede siyonistler büyük sirketlerin arkasindadir hepsi siyonistlere calisiyorlar yani siyonistler isrelerse amerika va avrupayi bir ay icerisinde batirilar bütün politikacilar bunlara calisiyor yoksa bunlarin baska sansilari yok örnegin trump merkel fransa baskani ingiltere baskan hanim hepsi aynidirlar bunlarda sömürü ve iftira ile calisiyorlar.
    Cevapla
  • nurettin çelikel 5 yıl önce Şikayet Et
    fransa ya çok büyük iyilikler yaptık natonun askeri kanadına geri alınmasına onay verdik.
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ikili oynuyor Fransa Trump ın fısıldadığını konuşuyor. ABD izin vermeden Suudi Arabistan sinek bile öldüremez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı