Milli Savunma Bakanlığı 523 sözleşmeli personel alımı! MSB başvuru şartları...

Milli Savunma Bakanlığı, 523 kişilik sözleşmeli personel alımı için başvuru kılavuzu yayımladı. Peki başvuru şartları neler? İlana başvurular nasıl yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı 523 sözleşmeli personel alımı! MSB başvuru şartları...
Milli Savunma Bakanlığı 523 sözleşmeli personel alımı! MSB başvuru şartları...
GİRİŞ 29.11.2018 10:41 GÜNCELLEME 29.11.2018 10:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesine en az KPSS 60 puan ile 523 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılıyor. Peki ilanın başvuru şartları neler? Hangi kadrolara alım yapılıyor? İşte MSB tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunun detayları...

 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Milli Savunma Bakanlığı ( MSB ) tarafından yayımlanan ilana göre toplamda 523 sözleşmeli personel alımı yapıyor. MSB Sözleşmeli Personel Alımı kılavuzuna göre, Ankara, İstanbul, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Kocaeli, İzmir, Konya, Isparta, Van, Sivas ve Adana illerinde toplamda 523 kişilik  Mühendis alımı yapacak.

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- 2018 yılında yapılmış olan 2018-KPSSP03 (Lisans) puan türünden en az 60 puan almış olmak,

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, (2) 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1983 sonrası doğumlu olmak)

Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan asil ve yedek adaylar Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,

- Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak,

- Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

MSB tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr Genel Ağ adreslerinden 19 Kasım-21 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet sitesi haricinde yapılan başvurular (Dilekçe, mektup vb. yöntemlerle) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere cevap verilmeyecektir.  21 Ocak 2019 tarihinden sonra başvurusu kabul edilen ve her unvan için belirlenecek aday sayısı ve adayların isim listesi https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

İlanın Tam Metni İçin Tıklayınız...

YORUMLAR 2
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    çetindağ
    Cevapla
  • Sözleşmeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden sözleşmeli?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Alçakça anlaşmayı duyurdu!