Bakan Soylu acı haberi verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kartal'daki çöken bina ile ilgili son bilgileri paylaştı. Soylu açıklamasında 14 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığını duyurdu.

GİRİŞ 08.02.2019 14:48 GÜNCELLEME 08.02.2019 15:27
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kartal'daki çöken bina ile ilgili son bilgileri paylaştı. Soylu açıklamasında 14 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığını duyurdu.

14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakan Soylu şöyle konuştu;

Hafif sağanağın, kurtarma çalışmalarını yavaşlatıcı bir engeli söz konusu değil. Enkaz altında bulunan 5 kişiden ses geldiği belirtiliyor.Önden 2 ve 3'üncü katları, arkadan 3'üncü katlı çalışıyoruz.İnanıyoruz ki, göçük altında kalanları oradan çıkartmayı umut ediyoruz. Bir taraftan çalışıyoruz, bir taraftan da milletimizin dualarını bekliyoruz. Ailelerimize sürekli bilgi veriyoruz. Gösterdikleri metanete, sabra şükran duyuyoruz. Burada aileler ile yakın olanlara bazı haberleri sürekli olarak ailelere iletmeleri fayda değil. Onları üzen bir durum ortaya koyuyor.Kendilerine bütün detaylarıyla birlikte anlatılıyor. Ama nereden kaynaklandığını bilmediğimiz bir takım telefonlar, mesajlar, haberler oluşuyor. Onun için onları tanıyanlardan, mümkün olduğu ölçüler içerisinde kaynağı belli olmayan şeyleri aktarmamalarını rica ediyoruz.

BİNA NEDEN ÇÖKTÜ? SORUŞTURMADA BİR GELİŞME VAR MI? GÖZALTI VAR MI?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız geniş bir soruşturma yapıyor. Dün gece hep beraber bir araya geldik. Ve durum değerlendirmesi yaptık. Şu anda söylenen hiçbir şey doğru değil. Şu anda başsavcılığın yaptığı bir yapım anına, menşeine, kim tarafından yapıldı, nasıl yapıldı, kim tarafından teknik sorumluluğun alındığı ve ondan önceki gün binadan malzeme alınarak onarım tespitlerinin, onarım sonuçlarına yönelik adımlar atıldığına var. Kolonların kesilmesi kesilmemesi, aynı zamanda diğer ortaya konulanların hemen hemen tepsinin tevatür olduğunu ve bu konuda netleşmiş bilgilerin tamamının yapılacak açıklamaya kadar hiçbir karşılığı olmadığını söylemek isterim.

SORUMLU KİMSE CEZALARINI BULACAKLAR

Doğal olarak hepimiz “acaba kolonları kesilmiş mi” diye sorusu bizim de aklımıza geliyor. Fakat bu kesildiği veya kesilmediği anlamına gelmiyor. Biz net olmayan hiçbir bilgiyi basınımızla ve kamuoyumuzla paylaşmıyoruz.Şunu, hem bu olayda yakınlarını kaybeden veya yakınların başucunda bulunanlar bilmelidirler ki bu olayın sorumlusu kimse cezasını bulacaktır.


 

 

 

YORUMLAR 22
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    çoğu eski binalar hep kaçak yapıdır,çoğuda sağlam yapılardır,ama bunların altı sığınak veye kömürlük diye yapılmıştı,sonradan depo,dükkan,imalathane,yemekhane veye tekstil atölyelerine dönüştü,adamlar makine koyacaklar kır kirişi,kır duvarı,bina sahipleri korkup bir şey diyemiyor,yasak mı?bilmiyoruz şikayette edilmiyor, belediyede gelip bir şey demiyor,yıkılınca sorumlu arıyoruz,yarın gidin arayın binlerce kaçak böyle ruhsatsız iş yeri var.
    Cevapla
  • Bekir alkan 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanları cennet olsun İNŞALLAH yakınlarına başsağlığı diliyorum
    Cevapla
  • kanbozlu53 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım sonuçta binan altında insanlar var titizlikle çalışılıyor enkaz altındaki insanlra zara gelmesin diye
    Cevapla
  • DARLING77 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah aşkına biri beni uyandırsın. 2. gün geçti 8 katlı binanın enkazı kalkmadı hala çalışmalar sürüyor. Allah göstermesin Büyük bir İstanbul depreminde ne yapacaklar hiç düşünmek bile istemiyoruz. Rabbim göçük altındakilere yardım etsin. boşuna konuşuyorsunuz sayın bakanım 10 üzerinden 1 veriyorum. şimdiye kadar çoktan hatta 18 saat içerisinde bu çalışmalar sonuçlanmalıydı bence. yok 3 katı kaçakmış yok imar sızmış bırakın gündem değiştirmeyi insanların hayatı gidiyor. insan odaklı çalışın çıkar odaklı değil vesselam.......
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç içinde yaralı olan enkaz gördün mü, nasıl müdahale edilir biliyor musun, cahilligin de bir sınırı olur ya, zır cahil....
    Cevapla
  • rad 5 yıl önce Şikayet Et
    Zümrüt apartmanı faciada müteahhit 4 sene yattı çıktı 92 can gitmişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin