İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Soğuk hava dalgası...

Şubat ayının son günlerde Marmara Bölgesi başta olmak üzere İç Anadolu bölgesinde kar yağışı görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'da hafta sonu kar var. Peki bu hafta havalar nasıl olacak? Kar yağışı ne zaman başlayacak? İşte il il hava durumu raporu.

GİRİŞ 21.02.2019 10:37 GÜNCELLEME 21.02.2019 10:37

İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlıyor? Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporunu açıkladı. Buna göre İstanbul başta olmak üzere Ankara, Çanakkale, Edirne illerinde etkili kar yağışı bekleniyor. Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Batı Karadeniz'de beklenen kar yağışı hafta sonu şiddetini arttıracak ve sıcaklık sıfırın altına düşecek. Hava sıcaklığında Doğu Anadolu'da önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer yerlerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre "Kentte 13 derece civarında seyreden hava sıcaklığı perşembe gününden itibaren hissedilir derece düşecek. Cumartesi günü ve Pazar Marmara'da kar yağışı beklentisi var. Bu ihtimal yüzde 80'in üzerinde. Yumuşak bir kar olacak gibi gözüküyor şimdilik."

 

 

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

20 Şubat Çarşamba günü hava durumu

 

 

20 Şubat Hava Durumu

21 Şubat Perşembe günü hava durumu

21 Şubat Hava Durumu

22 Şubat Cuma günü hava durumu

22 Şubat Hava Durumu

23 Şubat Cumartesi günü hava durumu

23 Şubat Hava Durumu

24 Şubat Pazar günü hava durumu

24 Şubat Hava Durumu

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ÖNCESİ YOĞUN SİS 

Öte yandan yoğun sis nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

Sürücüler yollarda araçlarının sis farlarını yakarak güçlükle ilerleyebildi.

İstanbul’da etkili olan yoğun sis nedeniyle aynı noktada iki trafik kazası meydana geldi. Sis nedeniyle bir kamyonet, kaldırımı aşarak yol kenarındaki ağaca çarptı. Ağacı altına alan kamyonet, itfaiye ekiplerinin ağacı kesmesinin ardından bulunduğu yerden çekildi. 

Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da özellikle Boğaz çevresinde etkili olan yoğun sis nedeniyle vapur seferleri durduruldu. İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle İstinye-Çubuklu arasındaki arabalı vapur seferleri de yapılamıyor.

KAR YAĞIŞI NERELERDE ETKİLİ OLMAYACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

800 metre üzerin rakımlı yerleşim yerlerinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının etkili olması beklenirken iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?